Ulkoinen siirtoasiakirja: lomakkeen täyttäjän ohje

Ulkoisella lomakkeella voi täyttää tiedot ilman varsinaisia LogiPlan-tunnuksia, muokata omia lomakkeita, sekä tarkastella omaa lomakehistoriaa.

Uuden tunnisteen rekisteröimiseen tarvitaan sähköpostiosoite ja itse valittu vähintään 8-kirjaiminen tunniste. Tunnisteen voi pyytää luomaan etukäteen toimistolla tai luoda itse suoraan lomakkeella. Sähköpostiosoitteen ja tunnisteen lisäämisen jälkeen tunnukset tulevat käyttöön heti ja sähköpostiin saapuu vahvistusviesti, jossa on tunnisteen tietojen lisäksi niiden voimassaoloaika. Rekisteröitymisen jälkeen tunniste on automaattisesti voimassa 7 päivää. Toimistokäyttäjä pystyy muokkaamaan tunnisteen voimassaoloaikaa.

Oranssikehikkoisesta Siirtoasiakirjahausta saa näkyviin kyseiseen tunnisteeseen liittyvät siirtoasiakirjat. Näkymästä voi itse valita, haluaako nähdä kaikki vai vain avoimet. Jos lomakkeelta puuttuu allekirjoitus, se näkyy tummanpunaisena palkkina kyseisen lomakkeen kohdalla omassa sarakkeessaan.

Uuden siirtoasiakirjan luominen

  1. Aloita siirtoasiakirjan luominen ”Uusi siirtoasiakirja”-painikkeesta

  1. Täytä lomakkeelle jätteen tuottajan/haltijan tiedot: asiakas, osoite, yhteyshenkilön yhteystiedot
  2. Täytä lomakkeelle jätteen synty-/noutopaikka
  3. Täytä lomakkeelle kuljetusyrityksen tiedot
  4. Täytä lomakkeelle käsittelylaitoksen tiedot
  5. Täytä kuorman tiedot. Lisää jokaiselle eri tuotteelle oma rivi (”Lisää rivi”). EWC-koodikenttään kirjoittamalla aukeaa hakuvalikko, josta valitaan oikea koodi. Kirjoita tuotteen nimi, yksikkö ja määrä. Kommenttikenttään voi lisätä lisätietoja tai tarkennuksia yksittäisistä tuotteista.

  1. Lisätietoja-kenttään voi lisätä koko lomaketta koskevia lisätietoja.
  2. Lomakkeen alaosassa on kentät allekirjoituksille; tuottaja/haltija, kuljettaja, vastaanottaja. ”Lisää allekirjoitus”-painikkeesta aukeaa uusi ikkuna, jonka piirtoikkunaan lisätään allekirjoitus hiirellä ja kirjoitetaan nimenselvennys. Allekirjoitus hyväksytään ”Lisää allekirjoitus”-painikkeella, jolloin allekirjoitus lisätään lomakkeelle aikaleiman kanssa.

Kaikki muutokset lomakkeelle tallentuvat vasta painettaessa lomakkeen alareunan ”Tallenna”-painiketta. Jos lisätään allekirjoituksia, lomake tekee automaattisen tallennuksen.

Linkkejä

Siirtoasiakirjan lähettäminen Fluidiin: Siirtoasiakirjan lähettäminen Zeuksesta Fluidiin
Fluid: Siirtoasiakirja ajoneuvopäätteessä
Ulkoisen siirtoasiakirjalomakkeen käyttäminen: Ulkoinen siirtoasiakirja
Osallistujien lisääminen siirtoasiakirjan muokkaajiksi: Siirtoasiakirja: tunnisteet
Siirtoasiakirjat Asiakasportaalissa: Siirtoasiakirjojen selailu
Siirtoasiakirjat Liikennöitsijäportaalissa: Liikennöitsijäportaali - siirtoasiakirja
Kysymys: miten liikennöitsijä voi muokata tekemäänsä siirtoasiakirjaa?
Ympäristöministeriön SIIRTO-rajapinta: Ympäristöministeriö: SIIRTO-rajapinta
Ympäristöministeriön vaatimukset liittyen siirtoasiakirjaan: Siirtoasiakirja
Kysymys: lähteekö LogiPlanista automaattisesti tiedot SIIRTO-rekisteriin? Saako siirtoasiakirjat lähetettyä sähköpostiin?