Kysymys: lähteekö LogiPlanista automaattisesti tiedot SIIRTO-rekisteriin? Saako siirtoasiakirjat lähetettyä sähköpostiin?

LogiPlanista voidaan siirtää siirtoasiakirjojen tiedot SIIRTO-rekisteriin sekä manuaalisesti että automaattisesti. Manuaalinen siirtäminen tapahtuu Zeuksen Siirtoasiakirja-välilehdeltä: listanäkymässä on “Siirrä ‘virheettömät’ asiakirjat siirtorekisterin lähetysjonoon” -nappi ja kun yksittäisen siirtoasiakirjan avaa, on siellä “Lähetä SIIRTO-rekisteriin” -nappi.

Siirtoasiakirjoista saa lähetettyä kopion sähköpostiin. Jos vastaanottaja on asiakas, tulee Perusrekisteerissä olla asiakkaan tiedoissa Sähköpostiosoitteita-kohdassa Siirtoasiakirja-tyyppinen sähköpostiosoite. Jos vastaanottaja on vastaanottolaitos, tulee sen sähköpostiosoite olla Perusrekisterissä Kohteet-välilehdellä vastaanottolaioksen tiedoissa (Lisätiedot-osio). Liikennöitsijöille lähtee oma kopionsa kuten asiakkaille. Kun nämä tiedot ovat kohdillaan, voi siirtoasiakirjan lähettää painamalla siirtoasiakirjalta “Tietojen lähetys sähköpostiin” -nappia. Tässä vaiheessa voi vielä lisätä sähköpostiosoitteita ja viestin.

Huom: tähän saa lähtemään mukaan allekirjoituksen, joka luodaan ja jota muokataan Perusrekisterissä Tekstipohjat-välilehdellä. Jos “Siirtoasiakirjasähköpostin allekirjoitus” -tekstipohjaa ei vielä ole, voi sellaisen luoda painamalla “Uusi tekstipohja” -nappia ja valitsemalla tyypiksi “Siirtoasiakirjasähköpostin allekirjoitus”.

Siirtoasiakirjat saa lähtemään asianomaisille myös suoraan Fluidista. Tällöin kuskilla pitää olla hänen käyttäjätunnuksellaan Lähetä-oikeus päällä (eli “true”):

Kuski voi myös lisätä Fluidissa ylimääräisiä sähköpostiosoitteita siirtoasiakirjalle, sitä varten on oma kenttänsä.

Linkkejä

Siirtoasiakirjan lähettäminen Fluidiin: Siirtoasiakirjan lähettäminen Zeuksesta Fluidiin
Fluid: Siirtoasiakirja ajoneuvopäätteessä
Ulkoisen siirtoasiakirjalomakkeen käyttäminen: Ulkoinen siirtoasiakirja
Osallistujien lisääminen siirtoasiakirjan muokkaajiksi: Siirtoasiakirja: tunnisteet
Siirtoasiakirjat Asiakasportaalissa: Siirtoasiakirjojen selailu
Siirtoasiakirjat Liikennöitsijäportaalissa: Liikennöitsijäportaali - siirtoasiakirja
Kysymys: miten liikennöitsijä voi muokata tekemäänsä siirtoasiakirjaa?
Ympäristöministeriön SIIRTO-rajapinta: Ympäristöministeriö: SIIRTO-rajapinta
Ympäristöministeriön vaatimukset liittyen siirtoasiakirjaan: Siirtoasiakirja
Kysymys: lähteekö LogiPlanista automaattisesti tiedot SIIRTO-rekisteriin? Saako siirtoasiakirjat lähetettyä sähköpostiin?