Siirtoasiakirja ajoneuvopäätteessä

Siirtoasiakirjoja voi luoda ajoneuvopäätteessä (Fluid) ja toimistolla (Zeus) ja lähettää sitten Fluidiin.

Kuljettajalle voi hänen tiedoissaan antaa oikeudet lähettää siirtoasiakirja suoraan Fluidista asianosaisille. Lisäksi kuljettajan tiedoissa voi valita, luoko järjestelmä automaattisesti Fluidissa tehdystä siirtoasiakirjasta Fluidiin myös Jätekuljetuksen (kun kuljettaja on luonut siirtoasiakirjan ja aloittaa sen suorittamisen). Siirtoasiakirjoja voi kytkeä Fluidissa Jätekuljetuksiin myös manuaalisesti.

Jätekuljetus on olennainen laskutuksen näkökulmasta, koska siirtoasiakirja itsessään ei ole laskutusperuste, vaan vaatii tilauksen, jotta voi laskuttaa.

Kun siirtoasiakirjan luo Fluidissa, eli tallentaa, syntyy tosiaan automaattisesti sen tiedoilla Jätekuljetus, jos toiminnallisuus on laitettu kuljettajalle päälle. Jos kuljettaja haluaa, että Jätekuljetus kerää automaattisesti tunteja ja/tai kilometrejä, tulee se valinta käydä tekemässä heti siirtoasiakirjan tallentamisen jälkeen (eli mennä Fluidin etusivun kautta Jätekuljetuksiin ja avata kyseinen tilaus). Siirtoasiakirjan aloittaminen nimittäin laittaa siihen liittyvän Jätekuljetuksen lastatuksi, jolloin tunti- ja/tai kilometriseurantaa ei enää saa päälle. Samalla tavalla siirtoasiakirjan merkitseminen toimitetuksi kuittaa myös siihen liittyvän Jätekuljetuksen toimitetuksi. Eli kaikki mahdolliset muokkaukset, kuten vaikka jonkin palvelutuotteen lisääminen Jätekuljetustilaukseen, tulee tehdä ennen kuin siirtoasiakirjan merkitsee toimitetuksi.

Kuljettaja pääsee muokkaamaan tekemiään siirtoasiakirjoja “Aikaisemmat”-välilehdeltä muokkaa-napista (pieni kynä-kuvake). Huom: jos kuljettajalla on oikeus lähettää siirtoasiakirjat Fluidista asianosaisille (tilaaja, käsittelylaitos, kuljetusyhtiö), niin Tallenna-napin sijaan on Lähetä-nappi, joka siis tallentaa samalla kun lähettää.

Linkkejä

Siirtoasiakirjan lähettäminen Fluidiin: Siirtoasiakirjan lähettäminen Zeuksesta Fluidiin
Fluid: Siirtoasiakirja ajoneuvopäätteessä
Ulkoisen siirtoasiakirjalomakkeen käyttäminen: Ulkoinen siirtoasiakirja
Osallistujien lisääminen siirtoasiakirjan muokkaajiksi: Siirtoasiakirja: tunnisteet
Siirtoasiakirjat Asiakasportaalissa: Siirtoasiakirjojen selailu
Siirtoasiakirjat Liikennöitsijäportaalissa: Liikennöitsijäportaali - siirtoasiakirja
Kysymys: miten liikennöitsijä voi muokata tekemäänsä siirtoasiakirjaa?
Ympäristöministeriön SIIRTO-rajapinta: Ympäristöministeriö: SIIRTO-rajapinta
Ympäristöministeriön vaatimukset liittyen siirtoasiakirjaan: Siirtoasiakirja
Kysymys: lähteekö LogiPlanista automaattisesti tiedot SIIRTO-rekisteriin? Saako siirtoasiakirjat lähetettyä sähköpostiin?