Ulkoinen siirtoasiakirja

Ulkoinen lomake

Satunnaistuojan ulkoisella lomakesivulla voi luoda uuden siirtoasiakirjan ilman LogiPlan-tunnuksia, muokata omia lomakkeita, sekä tarkastella omaa lomakehistoriaa. Tämän sivun kautta voi ulkopuolinen käyttäjä, esim. kuljettaja, rekisteröidä itselleen käyttäjätunnisteen, jolla on rajattu käyttöoikeus. Tällä rajatulla tunnuksella ei pääse katsomaan esim. asiakasrekisteriä tai muita yrityksen omia tietoja. Tunnisteella pystyy täyttämään itse siirtolomakkeen, tallentamaan sen järjestelmään ja muokkaamaan omia lomakkeita.

Uuden tunnisteen rekisteröimiseen tarvitaan sähköpostiosoite ja itse valittu vähintään 8-kirjaiminen tunniste. Sähköpostiosoitteen ja tunnisteen lisäämisen jälkeen tunnukset tulevat käyttöön heti ja sähköpostiin saapuu vahvistusviesti, jossa on tunnisteen tietojen lisäksi niiden voimassaoloaika. Rekisteröitymisen jälkeen tunniste on automaattisesti voimassa 7 päivää. Toimistokäyttäjä pystyy muokkaamaan tunnisteen voimassaoloaikaa. Tämä tapahtuu perusrekisterin ”Siirtoasiakirjan tunnisteet”-välilehdellä. Tällä välilehdellä voi myös luoda uusia ulkopuolisen käyttäjän tunnisteita.

Tunnisteen voi luoda myös etukäteen Zeuksessa, perusrekisterin “Siirtoasiakirjan tunnisteet” -välilehdellä. Klikkaa keltaista “Uusi tunniste” -painiketta ja täydennä tiedot. Uuden tunnisteen rekisteröimiseen tarvitaan sähköpostiosoite ja itse valittu vähintään 8-kirjaiminen tunniste.

Siirtoasiakirjan lähetysoikeus -kentässä määritellään, mihin määriteltyihin sähköpostiosoitteisiin tunnisteella voi lähettää siirtoasiakirjoja.

Alimmassa valinnassa tunnisteen voi ottaa pois käytöstä tai asettaa aktiiviseksi.

Tunnisteella pystyy täyttämään itse siirtolomakkeen, tallentamaan sen järjestelmään ja muokkaamaan omia lomakkeita. Sähköpostiosoitteen ja tunnisteen lisäämisen jälkeen tunnukset tulevat käyttöön heti ja sähköpostiin saapuu vahvistusviesti, jossa on tunnisteen tietojen lisäksi niiden voimassaoloaika. Rekisteröitymisen jälkeen tunniste on automaattisesti voimassa 7 päivää. Toimistokäyttäjä pystyy muokkaamaan tunnisteen voimassaoloaikaa.

Käyttäjätunnisteen luku- ja muokkausoikeus siirtolomakkeelle lisätään tilausten hallinnan ”Siirtoasiakirja”-välilehdellä. Klikkaa ”Osallistujat”-painiketta:

Painikkeesta aukeaa uusi ikkuna, jossa haetaan haluttu käyttäjätunniste. Tässä ikkunassa pystyy lisäämään ja poistamaan käyttäjätunnisteita siirtolomakkeelta. Käyttäjätunnisteet, joilla on oikeudet siirtolomakkeen tietoihin, näkyvät taulukossa hakukentän alapuolella. Muutokset tallentuvat ”Tallenna”-painikkeesta.

Ulkopuolisen lomakkeen osoite on muotoa: https://ASIAKAS.logiplan.fi/logiplan/ui/#/waste-shipping-form

Sähköpostin ja tunnisteen antamisen jälkeen näkymä on tällainen:

Oranssikehikkoisesta Siirtoasiakirjahausta saa näkyviin kyseiseen tunnistautumiseen liittyvät siirtoasiakirjat. Käyttäjä voi itse valita, haluaako nähdä kaikki vai vain avoimet. Jos lomakkeelta puuttuu allekirjoitus, se näkyy tummanpunaisena palkkina kyseisen lomakkeen kohdalla omassa sarakkeessaan.

Uuden siirtoasiakirjan luominen

  1. Aloita siirtoasiakirjan luominen ”Uusi siirtoasiakirja”-painikkeesta

  1. Täytä lomakkeelle jätteen tuottajan/haltijan tiedot

• Asiakas, osoite, yhteyshenkilön yhteystiedot

  1. Täytä lomakkeelle jätteen synty/noutopaikka
  2. Täytä lomakkeelle kuljetusyrityksen tiedot
  3. Täytä lomakkeelle käsittelylaitoksen tiedot
  4. Täytä kuorman tiedot. Lisää jokaiselle eri tuotteelle oma rivi (”Lisää rivi”). EWC-koodikenttään kirjoittamalla aukeaa hakuvalikko, josta valitaan oikea koodi. Kirjoita tuotteen nimi, yksikkö ja määrä. Kommenttikenttään voi lisätä lisätietoja tai tarkennuksia yksittäisistä tuotteista.

  1. Lisätietoja-kenttään voi lisätä koko lomaketta koskevia lisätietoja.
  2. Lomakkeen alaosassa on kentät allekirjoituksille; tuottaja/haltija, kuljettaja, vastaanottaja. ”Lisää allekirjoitus”-painikkeesta aukeaa uusi ikkuna, jonka piirtoikkunaan lisätään allekirjoitus hiirellä ja kirjoitetaan nimenselvennys. Allekirjoitus hyväksytään ”Lisää allekirjoitus”-painikkeella, jolloin allekirjoitus lisätään lomakkeelle aikaleiman kanssa.

Kaikki muutokset lomakkeelle tallentuvat vasta painettaessa lomakkeen alareunan ”Tallenna”-painiketta. Jos lisätään allekirjoituksia, lomake tekee automaattisen tallennuksen.

Linkkejä

Siirtoasiakirjan lähettäminen Fluidiin: Siirtoasiakirjan lähettäminen Zeuksesta Fluidiin
Fluid: Siirtoasiakirja ajoneuvopäätteessä
Ulkoisen siirtoasiakirjalomakkeen käyttäminen: Ulkoinen siirtoasiakirja
Osallistujien lisääminen siirtoasiakirjan muokkaajiksi: Siirtoasiakirja: tunnisteet
Siirtoasiakirjat Asiakasportaalissa: Siirtoasiakirjojen selailu
Siirtoasiakirjat Liikennöitsijäportaalissa: Liikennöitsijäportaali - siirtoasiakirja
Kysymys: miten liikennöitsijä voi muokata tekemäänsä siirtoasiakirjaa?
Ympäristöministeriön SIIRTO-rajapinta: Ympäristöministeriö: SIIRTO-rajapinta
Ympäristöministeriön vaatimukset liittyen siirtoasiakirjaan: Siirtoasiakirja
Kysymys: lähteekö LogiPlanista automaattisesti tiedot SIIRTO-rekisteriin? Saako siirtoasiakirjat lähetettyä sähköpostiin?