Takuuhinnoittelu

Tilityshintojen syöttäminen

Ostohinnastoissa ja -sopimuksilla määritellään takuuhinnat rivikohtaisesti kuten muutkin hinnat, eli takuuhinta voi olla eri riippuen siitä mistä tuotetta haetaan tai minne se viedään. Takuuhinnat löytyvät hinnasto- tai sopimusriveiltä omalta välilehdeltään:

Taulukossa kun laittaa maanantain kohdalle jonkin luvun, kopioituu se muille päiville kun klikkaa pois maanantain kentästä. Tämä on toteutettu, jotta tietojen syöttäminen olisi nopeampaa. Automaattitäydennettyjä kenttiä voi muokata, eli hinnat voi antaa päiväkohtaisesti.

Toimiakseen takuuhinnoittelu vaatii työmaan, eli takuuhinnat toimivat per työmaa. Työmaa tulee siis olla perustettuna asiakkaan taakse ja tulee käyttää työmaatilausta. Minimikuorma on ainoa, joka ei vaadi työmaata toimiakseen. Jos minimikuorma on esimerkiksi 1000 kg ja tilauksella on vain 800 kg, katsotaan hinta 1000 kg:n mukaan.

Tilityshintojen hyväksyminen

Takuuhinnat tulee hyväksyä, jotta ne nousevat tilitykseen. Hyväksyntä tehdään Tilausten hallinta -osiossa, Työmaatilaukset-välilehdellä klikkaamalla oikealta Takuuhinnoittelunäkymä-nappia.

image

Aukeavassa näkymässä haetaan tiedot liikennöitsijän ja aikavälin mukaan:

Taulukkoon nousevat kaikkien työmaiden takuuhinnat, joita liikennöitsijän autoilla on ajettu. Minimitunnit tuntihinnan mukaan on päivän minimi, mikä maksetaan. Eli työvuorokohtainen takuusumma.

Myyntipuolen takuuhinnoittelu

Asiakkaille voi tehdä takuuhinnastoja hinnastoille ja sopimuksille samalla tavalla kuin liikennöitsijöille ostopuolelle.

Asiakkaiden kohdalla takuuhintojen tarkistaminen ja hyväksyminen on työmaatilauksen sisällä, näkymään pääsee Takuuhinnoittelunäkymä-napista:

Ohjeita

Hinnastojen ja sopimusten yleisohje
Tuotteiden hinnoittelu: hintataulukot ja kaavat
Kilometrihinta (km-yksikkö-nousu: m3, kpl, tonni…) -hinnasto
Alueet
Aluehinnoittelu ilman postinumeroita
Alue-kilo/tonni/kuutio/jne. -hinnasto
Kiinteä kilometrivälihinta
Hinnastot: alue-kaava -hinnoittelu
Kysymys: miten kilometritaulukkohintaisen tuotteen hinnoittelun saa toimimaan ilman erillistä ajomatkatuotetta?
Ostohinnastot ja -sopimukset
Ostohinnastojen ja -sopimusten kaavamäärittelyt
Tilityshinnoittelu: tilityskaavat: provisio ja ajonvälitysprosentti
Takuuhinnoittelu
Liikennöitsijältä veloitettavat maksut
Liikennöitsijän negatiivinen tilitys