Liikennöitsijän negatiivinen tilitys

Negatiivinen tilitys ja laskun luominen

Varmista ensin, että liikennöitsijä on luotu järjestelmään ja hänelle on määritelty auto(t) ja mahdolliset kortit. Ensinmainitut luodaan Perusrekisterin Ajoneuvot-välilehdellä, jälkimmäiset liikennöitsijän tiedoissa, niin ikään Perusrekisterissä.

Seuraavaksi luetaan korttiin liittyvä aineisto sisään, katso ohjeet kappaleesta (Huoltamolaskutus / Laskuaineiston sisäänlukuprosessi) jos sellaiselle on tarvetta, sekä tehdään tarvittavat automaksuajot ( tai muut mitä liikennöitsijältä pitää vähentää tilityksestä

Tehdään normaalit tilaus- ja laskutusprosessit.

Ajetaan “Kaikki vähennykset mukana” -raportti, jolla tarkistetaan onko liikennöitsijälle lähtevä tilitys positiivinen vai negatiivinen. “Tulevat tilitykset” -raportilla nähdään kuinka paljon vähennyksiä voidaan ottaa mukaan tilitykseen, jotta tilityksen summa jää positiiviseksi. Jos tilitys saa jäädä negatiiviseksi, niin ajetaan negatiivinen tilitys. Jos halutaan, että liikennöitsijä saa jotain “palkkaa” ja ylimenevä osa laskutetaan, luodaan kaksi tilitystä: normaali ja negatiivinen:

Negatiivisia rivejä ei voi hyväksyä, järjestelmä antaa siitä virheilmoituksen. Siksi vain positiivinen valitaan ja klikataan Hyväksy-nappia. Negatiivinen valitaan ja klikataan “Luo valitusta negatiivisista riveistä lasku”.

Negatiivisista riveistä luotu lasku ilmestyy Esilaskutus-välilehdelle, jossa lasku pitää valita ja hyväksyä:

Huom! Jos negatiivisista riveistä luodun laskun poistaa niin sitä ei voi enää luoda uudelleen. Jos poisto on tapahtunut vahingossa niin ota yhteyttä LogiPlan-tukeen (logiplan-tuki@leanvay.com tai 040 220 7069).

Ohjeita

Hinnastojen ja sopimusten yleisohje
Tuotteiden hinnoittelu: hintataulukot ja kaavat
Kilometrihinta (km-yksikkö-nousu: m3, kpl, tonni…) -hinnasto
Alueet
Aluehinnoittelu ilman postinumeroita
Alue-kilo/tonni/kuutio/jne. -hinnasto
Kiinteä kilometrivälihinta
Hinnastot: alue-kaava -hinnoittelu
Kysymys: miten kilometritaulukkohintaisen tuotteen hinnoittelun saa toimimaan ilman erillistä ajomatkatuotetta?
Ostohinnastot ja -sopimukset
Ostohinnastojen ja -sopimusten kaavamäärittelyt
Tilityshinnoittelu: tilityskaavat: provisio ja ajonvälitysprosentti
Takuuhinnoittelu
Liikennöitsijältä veloitettavat maksut
Liikennöitsijän negatiivinen tilitys