Fluid: Jätekuljetus

Fluidin jätekuljetus on sidottu vahvasti siirtoasiakirjaan. Tyypillisesti kuljettajilla on päällä toiminto, joka siirtoasiakirjan luomisesta luo samalla myös jätekuljetustilauksen. Luo siis ensin siirtoasiakirja, ohje: Fluid: Siirtoasiakirja

Kun olet luonut siirtoasiakirjan, ilmestyy se jätekuljetusosion Kesken-listalle. Samalla tavalla listalla näkyvät myös ne jätekuljetukset, jotka on lähetetty Zeuksesta.

Painamalla tilausta, saat sen auki:

Jos keikasta on tarkoitus laskuttaa ja/tai tilittää tuntien ja/tai kilometrien mukaan, valitse ylhäältä aktiivisiksi “Tuntityö” ja/tai “Ajomatka”.

Mainittujen valintojen alapuolella näkyy mihin siirtoasiakirjaan kyseinen jätekuljetustilaus liittyy. Jos kentässä ei näy mitään ja tiedät, että siirtoasiakirja on olemassa, voit linkki-ikonista valita tilaukseen liittyvän siirtoasiakirjan.
image

Jos sinun ei tarvitse muuttaa mitään tietoja ja olet valmis aloittamaan keikan, paina “Lastaa”-nappia. Tällöin tilaukselle ilmestyy näkyviin myös tunteja ja/tai kilometrejä kerryttävät automaattituotteet, jos valitsit ne. Jos järjestelmässänne on useita tunti- tai kilometrituotteita, tulee niiden valinta “Lastaa”-napin painamisen jälkeen. “Tallenna”-nappi aktivoituu, kun valitset yhden tuotteen kummastakin kategoriasta.

Kun lastaus on suoritettu ja voi aloittaa ajon, paina “Aloita ajo” -nappia:

Ennen kuin voit purkaa kuorman, tulee kuljettamallesi materiaalituotteelle antaa määrä. Jos teillä on vaakoja tai pyöräkuormaajavaakoja, jotka on integroitu järjestelmään, voit käyttää Punnitse-napin takaa löytyviä toimintoja. Jos ei, voit tuotetta painamalla antaa sille määrän.Automaattituotteille ilmestyy automaattisesti kertyneet määrät siinä vaiheessa, kun painat “Pura”-nappia. Voit halutessasi muokata määriä painamalla tuotetta.


“Tarkastettu”-napin painaminen kuittaa keikan valmiiksi ja näkymä palaa jätekuljetusten etusivulle. Nyt “Kesken”-lista on tyhjä ja “Suoritetut”-listalla näkyy ajettu keikka. Pääset “Suoritetut”-listalle joko painamalla kyseistä välilehteä tai pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle.


Viimeistään tässä vaiheessa mene etusivun kautta siirtoasiakirjaosioon ja hoida tarvittaessa allekirjoitukset ja siirtoasiakirjan lähettäminen asianomaisille. HUOM: jätekuljetus ja siirtoasiakirja ikään kuin keskustelevat keskenään, eli tuotteen määrä päivittyy siirtoasiakirjalle jätekuljetustilaukselta, mutta vasta kun se on purettu. Kesken keikan sinun ei tarvitse muokata siirtoasiakirjalla tuotteen määrää, mutta allekirjoitukset voi toki ottaa asianomaisilta.

Jos sinun pitää ajaa samanlainen keikka uudestaan, niin luo tai kopioi taas ensin siirtoasiakirja: Fluid: Siirtoasiakirja

Jos jostain syystä ajat jätekuljetuksen ilman siirtoasiakirjaa, voit kopioida vanhan keikan uuden pohjaksi painamalla jätekuljetusten listanäkymästä “Luo uusi” -nappia ja painamalla oikeasta yläkulmasta oranssia nappia: oikeanpuoleista jos haluat valita omista keikoistasi ja vasemmanpuoleista, jos haluat valita liikennöitsijäsi kaikkien autojen keikoista:

Oikeanpuoleisesta avautuva lista:

Vasemmanpuoleisesta avautuva lista. Yläosassa voit suodattaa listalle nousevia keikkoja. Paina haluamasi keikan kohdalta kopiointinappia.

Kummassakin tapauksessa keikan suorittaminen alkaa sillä, että valitaan taas halutaanko automaattituotteita päälle, muokataan tai täydennetään tarvittaessa tietoja ja sitten painetaan “Tallenna”-nappia. Tallentamisen jälkeen tulee taas valinta automattituotteista, jos niitä on järjestelmässä kumpaakin enemmän kuin yksi. Sitten keikka jatkuu taas lastauksesta.

Lisää tietoa: