Fluidin luvat

Fluid vaatii toimiakseen useita lupia, joista tärkein on sijainti. Sen on oltava “Salli aina”, ainakin tämänhetkisten Android-versioiden kanssa. Myös kamera sekä tiedostot ja media on oltava sallittuina, mikrofonin ei tarvitse olla. Toisinaan asennuksen tai päivityksen yhteydessä saattaa tulla Androidilta kysymys myös akkuvirran optimointiin liittyen, joka on hyvä sallia.

Jos sijainti on “Salli sovelluksen käytön yhteydessä” (tai vastaava kirjoitusasu), vie Android tyypillisesti suoraan asetuksiin Fluidin tietoihin korjaamaan asian (vaaleasävyinen kuva alla), kun Fluidiin yrittää kirjautua. Toisinaan voi tulla vain Fluidin oma näkymä, jossa pyydetään tarkistamaan käyttöluvat (värikäs kuva alla). Tämä Fluidin näkymä tulee myös silloin, jos ei ensin korjaa sijaintia “Salli aina” -vaihtoehdoksi. Jos sijainnin korjaa ensimmäisellä kerralla, niin tyypillisesti kirjautuminen Fluidiin jatkuu automaattisesti.


Asennuksen yhteydessä tulee tyypillisesti Androidilta vaatimus siitä, että asetuksissa on käytävä laittamassa “Salli tästä lähteestä” -valinta päälle tuntemattomien sovellusten asentamisen suhteen.

Asetuksiin pääsee suoraan Fluidin tietoihin ja sitä kautta lupiin hieman laitteesta riippuen. Usein oikopolku löytyy, kun Fluidin kuvaketta painaa pitkään: näkyviin tulee lista vaihtoehtoja, joista esim. “Ominaisuudet”, “Asetukset” tai pelkkä pieni info-nappi vievät perille.

Tärkeät Fluid-linkit: