Fluidin käyttöön liittyviä asioita

Fluid on Android-pohjainen sovellus, joka toimii Android 8+ laiteissa

  • Käyttöjärjestelmän on oltava vähintään Android 8 / Android Oreo.

  • Vanhemman käyttöjärjestelmän omaavissa laitteissa Fluid saattaa toimia, jos laitteessa on Google Play. Näin on ollut ainakin joidenkin Huawei-tablettien kohdalla, mutta ihan joka kerran tämäkään ei ole riittänyt. Käytämme Google Servicesiä, joka tulee Google Playn mukana.

  • Oleellista on myös se, että laitteessa on riittävästi muistia ja tehoja, sekä toimintavarma GPS.

  • Suurin osa sovelluksen toiminnosta käyttää Websocket -viestintäprotokollaa.

  • Sovellusta on mahdollista käyttää ilman verkkoa, jos sovellus on kertaalleen yhdistynyt Zeukseen ja saanut käyttöä varten tarvittavat perustiedot ladattua.

  • Fluidia on mahdollista käyttää eri ympäristöissä, eli jos teette yhteistyötä sellaisen yrityksen kanssa, joka myös käyttää LogiPlania, on mahdollista, että kuljettajat ajavat keikkoja suoraan yritysten omissa Fluideissa. Tämän takia Fluidin tunnuksessa on @-merkillä erotettu loppuosa, se kertoo, mihin ympäristöön käyttäjä on kirjautumassa. Esimerkiksi sonja@demo kertoo, että tunnuksella on pääsy demoympäristöön.

  • Toimistolle kannattaa hankkia ainakin yksi tabletti myös, mieluusti sellainen, jota tiedätte olevan eniten käytössä. Näin voitte etukäteen testailla sitä itse ja toisaalta myös helpommin auttaa käyttäjiä ongelmatilanteissa kun olette itse sinut laitteen ja Fluidin kanssa.

  • Versiopäivitysten yhteydessä päivitämme Fluidin uuden version aina testiympäristöönne (muotoa @teidäntunnustesti, eli esim. @demotesti), jossa teidän pitäisi käydä testaamassa versio teille oleellisten asioiden osalta ja antaa sitten meille lupa päivittää versio tuotantoon, jos kaikki vaikuttaa olevan kunnossa. Me testaamme Fluidin kyllä aina ennen kuin tuomme siitä versiota testille, mutta asiakasympäristöissä on usein erilaisia asetuksia ja tapoja toimia, jotka voivat mennä meiltä ohi.

Tärkeät Fluid-linkit: