Polttoainekorttilaskutuksen toiminnot (laskutus vs. vähennys)

Polttoainekorttilaskutuksen sisäänlukukuvauksessa voi valita, onko kyseessä “Normaali lasku” vai “Laskutusaineistosta tilitysvähennys”.


Kun “Normaali lasku” on valittuna, vaikuttaa asiakkaiden ja liikennöitsijöiden tiedoissa oleva “Laskutusaineiston veloitus” -valinta siihen, luodaanko aineistosta lasku vai tilitysvähennys (valinnat ovat “Vähennys” ja “Laskutus”). Tällöin tilitysraportille nousee jokaisesta polttoainetapahtumasta oma vähennysrivinsä.

Kun “Laskutusaineistosta tilitysvähennys” on valittuna, on “Laskuaineiston veloitus” -valinta oltava “Laskutus” joka tapauksessa. Tällöin muodostuu lasku ihan normaalisti, kunhan laskutusmuoto on “Laskutettava”. Se ilo, mikä “Laskutusaineistosta tilitysvähennys” -valinnasta on, tulee siitä, että tällöin polttoainetapahtumista muodostuu vain yksi tilitysvähennysrivi hyväksynnän yhteydessä niille, joiden laskutusmuoto on “Sisäinen lasku”. Tällöin tosiaan myös liikennöitsijän tiedoissa on oltava “Laskutusaineiston veloitus” -valinta “Laskutus”. Tällä tavalla liikennöitsijän tilityksessä näkyy tosiaan vain yksi tilitysvähennysrivi, mutta hän saa myös laskun (tilitysraportin ohessa), jossa veloitustapahtumat ovat eriteltyinä.

Esilaskutuksessa voi valita Laskujen luontitapa -alasvetovalikosta “Laskut sisäänluetusta aineisosta”, jolloin lasku muodostetaan vain mainitunlaisesta aineistosta. Useamman aineiston rivit saa yhdistettyä samalle laskulle käyttämällä aineistojen sisäänluvussa samaa ryhmittelytekijää.

Aiheeseen liittyviä ohjeita:
Laskuaineiston sisäänlukumallit: Sisäänlukumallit
Laskuaineiston sisäänluku: Laskuaineiston sisäänluku