Polttoainekorttilaskutuksen toiminnot (laskutus vs. vähennys)

Polttoainekorttilaskutuksen sisäänlukukuvauksessa voi valita, onko kyseessä “Normaali lasku” vai “Laskutusaineistosta tilitysvähennys”.


Kun “Normaali lasku” on valittuna, vaikuttaa asiakkaiden ja liikennöitsijöiden tiedoissa oleva “Laskutusaineiston veloitus” -valinta siihen, luodaanko aineistosta lasku vai tilitysvähennys (valinnat ovat “Vähennys” ja “Laskutus”). Tällöin tilitysraportille nousee jokaisesta polttoainetapahtumasta oma vähennysrivinsä.

Kun “Laskutusaineistosta tilitysvähennys” on valittuna, on “Laskuaineiston veloitus” -valinta oltava “Laskutus” joka tapauksessa. Tällöin muodostuu lasku ihan normaalisti, kunhan laskutusmuoto on “Laskutettava”. Se ilo, mikä “Laskutusaineistosta tilitysvähennys” -valinnasta on, tulee siitä, että tällöin polttoainetapahtumista muodostuu vain yksi tilitysvähennysrivi hyväksynnän yhteydessä niille, joiden laskutusmuoto on “Sisäinen lasku”. Tällöin tosiaan myös liikennöitsijän tiedoissa on oltava “Laskutusaineiston veloitus” -valinta “Laskutus”. Tällä tavalla liikennöitsijän tilityksessä näkyy tosiaan vain yksi tilitysvähennysrivi, mutta hän saa myös laskun (tilitysraportin ohessa), jossa veloitustapahtumat ovat eriteltyinä.

Esilaskutuksessa voi valita Laskujen luontitapa -alasvetovalikosta “Laskut sisäänluetusta aineisosta”, jolloin lasku muodostetaan vain mainitunlaisesta aineistosta. Useamman aineiston rivit saa yhdistettyä samalle laskulle käyttämällä aineistojen sisäänluvussa samaa ryhmittelytekijää.

Sisäänluetun laskutusaineiston laskutus ja tilitys kaaviona

Aiheeseen liittyviä ohjeita:
Laskuaineiston sisäänlukumallit: Sisäänlukumallit
Laskuaineiston sisäänluku: Laskuaineiston sisäänluku