Laskuaineiston sisäänluku

Laskuaineiston sisäänluku

Huom: jotta voit lukea aineistoa sisään, tulee ensin olla tehtynä sisäänlukumalli(t): Sisäänlukumallit

Tiedosto luetaan LogiPlaniin tilausten hallinnan ”Laskuaineiston sisäänluku” -välilehdeltä. Tuodessasi uutta tiedostoa, aloita klikkaamalla ”Uusi sisäänluku”-painiketta.

Klikkaa sen jälkeen sinistä ”Valitse”-painiketta ja lisää sisäänluettava tiedosto.

Liitä lataamasi tiedosto oikeaan sisäänlukukuvaukseen. Uudet sisäänlukukuvaukset luodaan asetusten ”Laskuaineiston sisäänlukukuvaukset” -välilehdellä, ohje: Sisäänlukumallit

Klikkaa ”Lue tiedosto” -painiketta. Alle avautuu lista, johon on haettu tiedot sisäänluetusta tiedostosta.

Tarkista, että sarakkeiden nimet vastaavat tietoja ja klikkaa ”Hyväksy myyntirivit” tai “Hyväksy hinnastomyyntirivit” -painiketta. Tiedot tallentuvat ja aineisto löytyy myös ”Laskuaineiston sisäänluku” -välilehden hakunäkymästä, ja sen pystyy nyt käsittelemään laskutuksen kautta. Yllä olevassa kuvassa on esimerkkitapaus, jossa aineistossa on ollut ALV-prosentti, jota järjestelmässä ei ole. Sen pääsee muokkaamaan järjestelmää vastaavaksi Korjaa-nappia painamalla, jolloin aukeaa popup (kuva alla). Valmis-napista muutos päivittyy riveille.

Ryhmittelytekijä-kentässä voi kirjoittaa minkä tahansa ryhmittelytekijän, jolla haluaa yhdistää useamman aineiston samalle laskulle. Ryhmittelytekijän voi antaa myös suoraan sisäänlukumalliin (Asetukset-osio, Sisäänlukukuvaukset-välilehti), jolloin se näkyy ehdotuksena kun mallin tyyppistä aineistoa luetaan sisään. Aineiston sisäänluvussa annettu ryhmittelytekijä tallentuu myyntirivien hyväksymisen yhteydessä.

Hyväksynnän jälkeen

Järjestelmäavain ”korttinumero” ohjaa tilitysvähennyksen oikealle kortille, eli kun asiakkaan tietojen kortti vastaa sisäänluettavasta tiedostosta löytyvää korttitietoa, tulee tiedoston sisäänluvun yhteydessä asiakastieto näkyviin. Korttitieto luetaan järjestelmään sisään tekstinä, joten on tärkeää, että korttinumero on täysin vastaava sisäänluettavassa tiedostossa ja LogiPlanissa, ei ylimääräisiä välilyöntejä. Kortteja hallinnoidaan perusrekisterissä asiakkaan omissa tiedoissa. Asiakastyypin on oltava liikennöitsijä. Myyntirivien hyväksynnän jälkeen sarake ”Kortti” muuttuu sarakkeeksi ”Asiakas” ja korttinumero korvataan asiakkaan nimellä.

Sisään luetun aineiston voi laskuttaa erillään muusta laskutuksesta kun esilaskutuksessa valitsee Laskujen luontitapa -alasvetovalikosta “Laskut sisäänluetusta aineisosta”.

Polttoainekorttilaskutuksesta on oma ohjeensa: Polttoainekorttilaskutuksen toiminnot (laskutus vs. vähennys)

Sisäänluetun laskutusaineiston laskutustilaa pystyy tarkastelemaan ”Laskuaineiston sisäänluku” -välilehdellä. Valitse hakunäkymästä oikea tiedosto ja avaa se klikkaamalla.

Sarake ”Laskutustila” kertoo laskutuksen tilan, joka voi olla avoin, esitilitetty tai maksettu. ”Laskutus”-laatikossa näkyy sisäänlukukuvauksen tiedot; ”Laskusta tilitysvähennys” ja mahdollinen laskun otsikko. Kun laskuaineisto, joka muutetaan tilitysvähennykseksi, muodostetaan laskuksi, muuttuu samalla laskutustila maksettu-tilaan.

Sisäänluetun laskutusaineiston laskutus ja tilitys kaaviona