Varastosiirto

Varastosiirto

Varastonsiirtoa käytetään yrityksen omiin kuljetuksiin. Tavallisimmin kyseessä on maa-aineksen siirto varastosta toiseen.

Mikäli ei haluta synnyttää materiaaleista itselleen laskua, kannattaa valita laskutustavaksi “Ei laskuteta, tilitetään”. LogiPlanin laskutusajo ei poimi tätä tilausta, mutta siirron tehnyt liikennöitsijä saa osuutensa tilauksen perusteella.

Tyypillinen prosessi:

 1. Luodaan tilaus, joka on tyypiltään “Varastosiirto”.
 2. Käytetään tilauksella sisäistä/omaa asiakasta.
 3. Käytetään tilauksella sisäistä/omaa autoa (esim. “Siirtoauto”)
 4. Laitetaan tilaukselle Maksutapa-kohtaan “Ei veloiteta, ei tilitetä”.
 5. Nouto on se varasto, josta tuote siirretään pois.
 6. Toimitus on se varasto, jonne tuote siirretään.
 7. Lisätään päivämäärät, huom: muista huomioida kirjanpito tai jos siirron muuten pitää kohdistua vaikka edelliselle kuukaudelle.
 8. Lisää tuote. Jos tuote on nollahintainen, niin valitse “Sovittu hinta”.
 9. Tallenna toimitettuna.
 10. Hyväksy.
 11. Mene varastoihin ja luo tuotantoerä varastoon, jonne tuote siirrettiin.
 12. Jos toit varastoon raaka-ainetta ja teet siitä nyt jalostettuja tuotteita, niin lisää raaka-aine vain ylimmälle riville ja laita määräksi tuotantoerän kokonaismäärä. Eli älä lisää raaka-aineen määrää joka riville.
 13. Lisää halutessasi CE-tietoja sekä omakustannushinnan muodostavat kustannukset. Kun lisäät omakustannushinnan tuotantoerälle, otetaan aiemmat omakustannushinnat huomioon uuden laskennassa.
 14. Voit muokata tuotteita ja määriä muokkaamalla tuotantoerää.
 15. Voi tarvittaessa muuttaa varastosaldoa tai omakustannushintaa myös listanäkymältä suoraan tuotteiden riveiltä. Tällöin kyseinen hinta otetaan suoraan käyttöön sellaisenaan.

Esimerkki omakustannushinnan laskennasta kun hinta annetaan tuotantoerälle suoraan:
Aiempi tuotantoerä on ollut 1000 tn ja sillä ollut OKH 1 €/tn. Tehdään uusi tuotantoerä, joka on 1000 tn ja sille laitetaan kustannuksia niin, että OKH on 1,50 €/tn. OKH on 1000 € + 1500 € / 20 tn = 1,25 €/tn.

Ohjeita: