Sisäänluetun laskutusaineston laskutus

Sisäänluetun laskuaineiston laskutus

Kun laskuaineisto on lisätty, siirrytään laskutuksen ”Esilaskutus” välilehdelle. Valitse perustietoihin oikea toimipiste, laskutusjakso ja asiakas. Paina vihreää “Käynnistä laskutusajo”-painiketta ja odota, että laskutusajo valmistuu. Ajon tila näkyy ylärivin “Eräajot”-laatikossa.

Kun ajo on valmis, paina “Hae”; lasku tulee esilaskutuksen hakunäkymän listaukseen. Esilasku on nyt avattavissa ja tarkasteltavissa. Esilasku avataan valitsemalla käsiteltävä esilasku listauksesta (klikkaa merkki laskurivin ruutuun) ja painamalla ylärivin valikosta “Laskun kuva”-painiketta. Pdf-tiedosto latautuu. Tässä vaiheessa laskun otsikkona lukee esilasku. Jos sisäänlukukuvauksessa on määritetty laskulle otsikko, tulee haluttu laskun otsikko laskulle näkyviin kun lasku hyväksytään.

Lasku hyväksytään pitämällä oikea rivi valittuna ja painamalla ”Hyväksy laskut” painiketta. Hyväksynnän jälkeen lasku löytyy ”Hyväksytyt laskut” -välilehdeltä. Hyväksynnän jälkeen tilitysvähennyksen lasku ei lähde automaattisesti mihinkään, vaan se täytyy manuaalisesti esim. Sähköpostitse jakaa eteenpäin. Jos aineiston sisäänlukukuvauksessa on valittu normaali lasku tilitysvähennyksen sijaan, etenee lasku normaalin laskun tavoin laskutuksessa.

Tilitysvähennyksen laskukoosteen tiedot haetaan eri paikoista. Asiakastieto tulee sisäänluettavasta laskuaineistosta korttinumeron kautta. Laskun rahayksikkö tulee toimipisteen takaa.