Jakelu yksittäisistä jakelutilauksista

LogiPlanissa voi niputtaa jakelutilauksista jakeluita Fluidissa ajettavaksi.

Ensin luodaan tilaukset

Tilausten hallinnan Tilaukset-välilehdellä luodaan uusi tilaus, jonka tyypiksi valitaan “Jakelu”. Lisätään palvelutuote, jolle rivin tyypiksi valitaan “Jakelun laskutusrivi”. Tällöin rivin alle tulee erillinen tavarakuvausrivi:

Jakelun laskutusriville valitaan tuote, joka halutaan laskuttaa. Se voi olla mikä tahansa palvelutuote ja sen määrä on tyypillisesti kappaleita. Sen alla olevalle tavarakuvausriville lisätään tuote, joka näkyy Fluidissa ja sille annettava kollipaino näkyy niin ikään Fluidissa.

Esimerkki: asiakkaalta laskutetaan “Jakelu (kg-€), Jakelu” -tuote, jonka määrä on yksi, ja sen hinta on 10€. Fluidissa kuljettajalle näkyy, että kuljetuksessa pitäisi olla 450kg kirjoja:

Punainen kolmio varoittaa siitä, että yhdellä jakelutilauksella saa olla vain yksi jakelun laskutusrivi. Sen alla voi olla kuitenkin useita kollirivejä (näkyvät, jos on kyse esim. EDI-sanomina tai sisäänluvun kautta tulleista jakelutilauksista).

Huom: tilauksella voi käyttää myös tavalliseen tapaan palvelu- ja materiaalituotteita jos ei ole tarvetta erotella sitä, mitä laskutetaan ja mitä näytetään Fluidissa.

Viestit kuljettajalle -kentän sisältö tulee Fluidissa näkyviin sekä lastaukseen että purkuun. Kyseiseen kenttään kirjoitetuista numerosarjoista yritetään päätellä, onko kyseessä puhelinnumero. Onnistuu parhaiten, kun puhelinnumero on kirjoittu ilman välilyöntejä. Puhelinnumeroiksi tunnistetuja painamalla voi soittaa, jos käyttää Fluidia sellaisella laitteella, jolla soittaminen on mahdollista.

Fluidissa näkyvät myös Toimitushuomautukset-kentän tiedot (purkujen puolella).

Tilauksesta voi luoda kymmeniä kopioita (kuten mistä vaan tilauksesta).

Sitten tilaukset voidaan niputtaa jakeluksi/jakeluiksi

Tallennuksen jälkeen jakelutilaus on valmis niputettavaksi. Se voidaan tehdä kahdella tavalla:
Zeuksessa: Keikkojen jako eli niputus Zeuksessa
Liikennöitsijäportaalissa: Keikkojen jako eli niputus Liikennöitsijäportaalissa

Jakelutilauksia voidaan tuoda LogiPlaniin ulkoisista rajapinnoista (kysy lisää tuesta: logiplan-tuki@leanvay.com, 040 220 7069) tai lukea sisään tiedostoista: Jakelu, sisäänluku tiedostosta ja jakelun suunnittelu

Huom: myös Tilausten hallinnan Jakelut-välilehdellä voi luoda jakeluita! Ne lähetetään ajoneuvolle Kuljetussuunnittelun kautta.

Jakelun ajaminen Fluidissa, ohje: Fluid: Jakelu