Keikkojen jako eli niputus Liikennöitsijäportaalissa

 1. Kirjaudu Liikennöitsijäportaaliin ja klikkaa etusivulta “Keikkojen jako” -nappia.
 2. Päädyt listasivulle, jossa on kaikki jaettavat keikat.
 3. Listaa voi suodattaa klikkaamalla ympyränmuotoista, sinistä nappia, jossa on valkoinen suurennuslasin kuva. Annettuasi haluamasi suodatustekijät klikkaa “Päivitä lista” -nappia.
 4. Sitten klikkaa niitä keikkarivejä, jotka haluat kerätä yhteen nippuun eli yhdelle autolle lähetettäväksi. Valitut muuttuvat sinisiksi ja käyttöliittymään ilmestyy nappi, joka kertoo kuinka monta keikkariviä on valittu niputettavaksi.
 5. Kun olet klikannut aktiivisiksi haluamasi keikkarivit, klikkaa isoa, ympyrämuotoista sinistä nappia, joka aiemmin ilmestyi näkyviin.
 6. Aukeaa niputusnäkymä, jossa voit poistaa (punasävyinen nappi) ja lisätä (alareunan Muokkaa-nappi) keikkarivejä.
 7. Klikkaa ajoneuvokenttää ja etsi auto, jolle haluat osoittaa valitsemasi keikat.
 8. Valittuasi auton, klikkaa “Tallenna”-nappia, niin ajoneuvon valinta on suoritettu ja päädytään takaisin listanäkymään. Nyt nähdään, että äsken niputetuilla keikkariveillä lukee “Resursoitu” sekä näkyy ajoneuvon rekisterinumero.
 9. Toista kohdat 4-8 niin monta kertaa, kuin sinulla on ajoneuvoja, joille keikat pitää jakaa.
 10. Oikealla ylhäällä aiemmin harmaana ollut “Niput”-nappi muuttuu vihreäksi kun ensimmäisen nipun on tehnyt. Siinä oleva numero kertoo kuinka monta nippua on tehty ja odottaa ajoneuvolle lähettämistä.
 11. Klikkaa mainittua “Niput-nappia, niin aukeaa nippunäkymä, eli tässä näkyvät kaikki tekemäsi niput ja voit kerralla lähettää ne ajoneuvoille. Jos suodatat nippujen listaa ajoneuvon mukaan, voit lähettää vain kyseisen ajoneuvon nipun/niput.

Nipun muokkaus

Nippuja voi muokata ennen kuin ne on lähetetty autoille. Klikkaa “Niput”-nappia ja aukeavasta näkymästä sen auton kohdalta pyöreähköä sinistä nappia, jossa on valkoinen kynäkuvake, jolle haluat lisätä tai poistaa keikkarivejä. Keikkarivien listanäkymä aukeaa muokattavaksi, klikkaa rivejä, jotka haluat lisätä nippuun tai poistaa siitä. Nippuun valitut ovat tummemman sinisiä taustaväriltään. Kun olet valmis, klikkaa niputus-nappia (oikean yläreunan iso, pyöreä sininen nappi, jonka päällä oleva keltataustainen ympyrä on varustettu keikkarivien lukumäärällä). Klikkaa aukeavasta näkymästä “Tallenna”-nappia. Päädyt listanäkymään, klikkaa “Niput”-nappia ja lähetä autoille.

Huom: jotta keikat tulevat Liikennöitsijäportaaliin, tutustu tähän ohjeeseen: Jakelu käyttäen Liikennöitsijäportaalia keikkojen jakamiseen