Tilitysraportti: toimitustavat

Tilitysraportin toimitustavat

Tilitysraportin toimittamiselle on valittavissa kolme eri vaihtoehtoa; liikennöitsijäportaalin kautta, sähköpostitse tai paperisena. Tätä valintaa hallinnoidaan asiakkaan omissa tiedoissa (Perusrekisteri → Asiakkaat ja liikennöitsijät → avaa listanäkymästä asiakkaan oma tietosivu klikkaamalla oikeaa riviä). Perustieto -näkymästä löytyy Tilitystiedot -laatikko, jossa on kenttä Tilitysraportin toimitustapa. Valitse tähän kenttään haluamasi vaihtoehto ja paina tallenna.

Kaikissa valittavissa vaihtoehdoissa tilitysraportti on liikennöitsijän nähtävissä myös liikennöitsijäportaalissa, jos se on käytössä. Jos toimitustavaksi valitaan Liikennöitsijäportaali, tilitysraportti on liikennöitsijän nähtävissä vain siellä.

Kun toimitustapana on sähköposti, lähettää järjestelmä sähköpostin, jossa raportti on liitetiedostona, valittuihin sähköpostiosoitteisiin. Sähköpostiosoitteet lisätään perusrekisterissä asiakkaan omissa tiedoissa. Nimi- ja osoitetiedot -laatikosta löytyy Sähköposti -kenttä, johon lisätään sähköpostiosoite, johon tiedosto lähetetään.

Jos raportti tarvitsee lähettää useampaan kuin yhteen sähköpostiosoitteeseen, voi sähköpostiosoitteita lisätä samalla sivulla alempana sijaitsevaan Sähköpostiosoitteita -laatikkoon.

Paina + Lisää uusi sähköpostiosoite -painiketta ja täydennä tiedot. Sähköpostiosoitteen tyyppi -valikosta valitaan mitä sähköpostiosoitteeseen lähetetään. Valitse vaihtoehdoista Tilitysraportti. Tallenna muutokset. Jos sähköpostiosoitteita tarvitsee poistaa, onnistuu se rivin perässä olevasta roskakori -ikonista painamalla, jonka jälkeen muutos tulee tallentaa.

Sähköposti lähetetään järjestelmästä, kun esitilitys hyväksytään tilitykseksi. Jos raportti tarvitsee lähettää uudelleen, se onnistuu Hyväksytyt tilitykset -välilehdeltä. Valitse oikea tilitys klikkaamalla sen valintaruuuta ja paina yläreunan “Lähetä ostolaskut sähköpostiin” -painiketta.

Jos toimitustavaksi valitaan Paperi, ei järjestelmä lähetä tilitysraporttia suoraan minnekään, vaan Hyväksytyt tilitykset -välilehdeltä haetaan suodattimien avulla halutut tilitykset ja valitaan oikeat vasemman reunan valintaruuduista. Sen jälkeen yläreunan painikkeista voi ladata tilitysraportin joko PDF-painikkeesta, josta se tulee yhdistettynä laskutietoihin tai Tilitysraportti -painikkeesta, josta se ladataan tilitysraporttina ilman laskun osuutta. Ladattu tiedosto tulostetaan ja postitetaan manuaalisesti.

Tilitysprosessin ohje: Tilitys