Fluid: Jätehuolto

 1. Kirjaudu sisään, Fluid muistaa tunnuksesi seuraavilla kerroilla, lisäksi voit valita myös salasanan muistamisen.

 2. Kirjautumisessa on useita vaiheita, Fluid mm. luo yhteyden toimistolle ja hakee dataa. Tässä vaiheessa tulee tieto päivityksestä jos sellainen on tullut, Fluid pyytää lataamaan ja asentamaan sen, sekä kirjautumaan uudestaan sisään.

 3. Valitse auto, jos sinun on mahdollista ajaa useampaa.

 4. Valitse etusivulta Jätehuolto.

 5. Listanäkymässä näkyvät kesken tai ajamatta olevat tyhjennykset. Sinun ei tarvitse aloittaa päivän ajamista voidaksesi tarkastella sitä, eli painamalla vaaleaa aluetta pääset tarkastelemaan ajosuunnitelmaa. Keltaisessa otsikossa on ajosuunnitelman päivämäärä.

 6. Päivän ajosuunnitelmassa näkyvät tyhjennykset. Oranssilla tekstillä näkyvät toimistolta tulleet tyhjennysosoitetta koskevat huomautukset. Takaisin ajosuunnitelman päivien listasivulle pääset aina vasemman yläkulman ”<<”-napista.

 7. Jos haluat muokata kohteiden järjestystä, paina ensin oikeasta yläkulmasta ns. hampurilaisvalikkoa (nappia, jossa on kolme viivaa päällekäin) ja paina avauvasta listasta “Muokkaa tyhjennysosoitteita”. Tulet muokkausnäkymään. Paina sitten uudestaan hampurilaisvalikkoa ja valitse aukevasta listasta “Aktivoi järjestäminen”. Raahaa sitten haluamasi kohde/kohteet mihin kohtaan sen/ne haluat. Paina lopuksi ylhäältä hampurilaisvalikkoa ja valitse aukeavasta listasta “Tallenna”.
 8. Jos astioiden määrää tarvitsee muokata, riittää kun painat +/- -nappeja. Jos määrä menee nollaksi, tulee popup, johon voi kirjoittaa syyn sille, miksi astiaa ei tyhjennetty. Kirjoita teksti ja tallenna, teksti näkyy vihreällä tyhjennysosoitteen kohdalla.

 9. Jos tyhjennysosoitteeseen pitää lisätä astia, onnistuu se tyhjennysosoitteen vasemmassa alakulmassa olevasta mustasta plus-napista, jonka taustalla on sininen jäteastian kuva. Kyseistä nappia painamalla aukeaa popup, johon voi antaa astian tiedot.

 10. Jos tulee tarve lisätä muita tuotteita, huomautuksia tai tyhjennyspaikkoja, tehdään ne muokkaustilassa. Sinne pääsee oikean yläkulman hampurilaisvalikosta.

 11. Tuotteen lisäämistä varten liu´uta muokkaustilassa sen rivin kohdalta oikealta vasemmalle, mille haluat tuotteen lisätä. Paina sitten ”Lisää tuote” -valintaa ja sitten ”Lisää tuote” -nappia. Etsi tuote, anna määrä (voit muokata myöhemminkin) ja paina lopuksi ”Tallenna”-nappia. Poistu muokkaustilasta painamalla ylhäältä hampurilaisvalikkoa ja valitse aukeavasta listasta “Tallenna”.


 12. Huomio lisätään samalla idealla, mutta yksinkertaisen tekstikenttä-ikkunan kautta. Kirjoita teksti ja tallenna. Poistu muokkaustilasta painamalla ylhäältä hampurilaisvalikkoa ja valitse aukeavasta listasta “Tallenna”. Huomiot näkyvät vihreällä fontilla päivän ajosuunnitelmassa tyhjennyksen kohdalla.


 13. Ajosuunnitelmaan voi myös lisätä kohteita. Tämä tapahtuu muokkaustilassa painamalla “Lisää tyhjennyspaikka” -nappia. Asiakkaan voi joko valita jo olemassaolevista alkamalla kirjoittaa asiakkaan nimeä, tai ±nappia painamalla, jolloin voi lisätä kokonaan uuden asiakkaan. Noutokohteet toimivat niin, että jos asiakas on valittu, haku tarjoaa asiakkaan osoitteita. Plus-napista pääsee lisäämään uuden osoitteen. Lisää myös tuote, eli tyhjennettävä astia. Paina lopuksi ”Tallenna”-nappia. Poistu muokkaustilasta painamalla ylhäältä hampurilaisvalikkoa ja valitse aukeavasta listasta “Tallenna”.


 14. Ajo aloitetaan ajosuunnitelmien etusivulta painamalla ”Aloita”-nappia (kuvassa maanantai on jo aloitettu, valmiiksi kuittaaminen on harmaana, koska tyhjennysten suorittaminen on kesken). Paina sitten vaaleaa aluetta, niin pääset päivän ajosuunnitelmaan sisään. Silmästä voi piilottaa rivitiedot. Tyhjennykset kuitataan osoite kerrallaan tehdyiksi. Oikean yläkulman hampurilaisvalikosta kun valitsee “Piilota tyhjennetyt osoitteet” menevät jo suoritetut tyhjennykset piiloon ja listaa on helpompi seurata ja muokata (valinta on muistissa kun siirrytään muokkaustilaan).
 15. Viikon ajosuunnitelmien listasivulla oleva ”Kuittaa reitti suoritetuksi”-nappi muuttuu vihreäksi ja siten painettavaksi vasta kun kaikki tyhjennykset on kuitattu tehdyiksi.