LogiPlanissa jätehuolto koostuu kahdesta osiosta: asiakkaiden tyhjennysosoitteiden hallinnasta sekä ajosuunnittelusta.
Tyhjennysosoitteet
Perusrekisterissä on “Jätehuollon noutopisteet” -välilehti, jossa määritellään asiakkaiden tyhjennysosoitteet, tyhjennyssyklit, syklien tauot sekä tyhjennettävät jäteastiat. Tauot toimivat niin, että jos tauon laittaa alkamaan siten, että järjestelmän laskema seuraavan tyhjennys osuu tauolle, niin tauon päättymispäivän valitseminen tyhjentää “Seuraava tyhjennys” -kentän. Eli se pitää antaa manuaalisesti. Jos tauko alkaa sen jälkeen kun järjestelmän laskema seuraava tyhjennys on, niin järjestelmä osaa kyseisen tyhjennyksen tapahduttua laskea sitä seuraavan tyhjennyksen tauon jälkeiselle ajalle.
Listanäkymä:
Asiakkaan muokkausnäkymä:
Katso myös Jätehuollon tyhjennyssäännöt
Tyhjennysosoitteet voi syöttää järjestelmään käsin tai tuoda listanäkymän oikeasta yläkulmasta löytyvän sisäänluvun kautta:
“Aineiston sisäänluku” -nappia painamalla pääsee kuvan näkymään, josta löytyvät myös ohjeet:
Ajosuunnittelu
Tilausten hallinnassa on “Jätehuolto”-välilehti, johon haetaan aikavälin perusteella tyhjennysosoitteet ja lisätään niihin autot. Järjestelmä pyrkii tekemään edellisten ajojen perusteella ehdotuksen käytetyistä ajoneuvoista ja ajojärjestyksestä. Ajojärjestystä voi muuttaa raahaamalla.
Listanäkymä:
Ajosuunnitelman lisääminen:
-
Lähtötilanne:
-
Muokataan viikon numeroa tai päivämääräväliä niin halutessa sekä annetaan ajosuunnitelmalle nimi (näkyy Fluidissa). “Hae noutopisteet annetulle aikavälille” -napin painalluksella järjestelmä hakee tyhjennysosoitteista vuorossa olevat tyhjennykset. Huom: viikkoa tai aikaväliä ei voi muuttaa enää haun jälkeen. Kuvassa tehdään ajosuunnitelmaa ensimmäistä kertaa, jolloin kaikki tyhjennykset ovat avoimia (eli niillä ei ole ajoneuvoa) ja järjestys on sattumanvarainen:
Tallennuksen jälkeen ilmestyy kuvassa oleva teksti:
-
“Lisää auto” -napista pääsee lisäämään kyseiselle päivälle ajoneuvot:
-
Ajoneuvot ilmestyvät päivän kohdalle ja tyhjennykset voi raahata niihin. Tyhjennyksiä voi myös raahata autolta toiselle ja päivältä toiselle:
Kun tyhjennys on laitettu ajoneuvolle, muuttuu sen kohdalla oleva sininen ympyrä vihreäksi, jonka keskellä on järjestysnumero:
Uutena toimintona (kevät 2023) tuotiin ajojärjestysnumeron asettaminen pysyväksi. Kukin keikka saa siis aina tietyn ajojärjestysnumeron syklien kokonaisuudessa. Klikkaamalla kyseistä numeroa hiiren oikealla napilla, saa tehtyä valinnan, jolla kyseisen numeron voi asettaa pysyväksi. Valinnan jälkeen tulee vielä varmistus-popup.
Uutta ajosuunnitelmaa luotaessa silloin, kun tyhjennyksiä on jo ajettu Fluidissa, “Hae noutopisteet annetulle aikavälille” -napin painaminen tuo tosiaan ehdotuksen aiempien ajettujen tyhjennysten perusteella. HUOM: autojen kohdalla silmä on oletuksena kiinni, eli keikat piilotettuina.
- Ylimääräisen, tyhjennysrytmistä poikkeavan tyhjennyksen (jota ei haluta tallentaa tyhjennysosoitteiden muodostamaan rytmiin) eli ennakkotilauksen voi lisätä käsin:
- Tallennuksen jälkeen siirrytään Kuljetussuunnitteluun ja lähetetään tyhjennykset ajoneuvoille kuten muutkin keikat lähetetään.
Joko yksittäin klikkaamalla keikan päällä hiiren oikeaa nappia:
Tai massana valisemalla ajoneuvot joille haluaa lähettää (vasemmalta, ajoneuvolistalta) ja klikkaa sinistä “Lähetä valittujen autojen tilaukset” -nappia:
- Tyhjennykset ajetaan Fluidissa ja niiden hinnoittelu, ajon jälkeinen käsittely ja laskutus sekä tilitys toimivat kuten muidenkin tilaustyyppien.
Fluid-ohje: Fluid: Jätehuolto