Yleinen polttoainelisä

Polttoainelisä/-indeksi

  1. Tarvitaan tuote, jonka voi nimetä miten haluaa, mutta jossa on oltava:
  • Tyyppi = Palvelu
  • Alityyppi = Normaali
  • Tuotteen lisätunniste = Polttoainelisä
  • Oletus määräntyyppi = Määrä (kpl)
  • Lisän hintaperuste => valitse tästä listasta sen tuotteen tuoteryhmä, josta polttoaineindeksi lasketaan (voit valita useita). Esimerkki: tuotteet, joiden yhteydessä halutaan laskuttaa polttoainelisä, ovat ”Sopimusajo” ja ”Jakelu”. Tuotteet kuuluvat tuoteryhmään ”Rahti”, joten se valitaan listalta. Huom: polttoaineindeksi lasketaan kaikista niistä tilauksella olevista tuotteista, jotka kuuluvat tässä valittuun tuoteryhmään / valittuihin tuoteryhmiin.
  1. Säädetään Asetukset-osiossa Parametrit-välilehdellä Polttoainelisää. Parametrit-listalta hakekaa ”Pa-lisä” ja avatkaa se. Tässä näkymässä näkyvät kaikki voimassa olleet prosentit ja niiden voimassaoloajat:

  1. Polttoainelisäprosentteja voi muokata painamalla rivikohtaista sinistä pyöreää nappia. Uusia voi luoda ”Uusi polttoainelisä”-napista, jolloin annetaan vain polttoaineprosentti sekä voimassaoloaika.

  2. Jotta hinnoittelu toimii, tulee kohdassa 1. luotu tuote olla aina tilauksella (ja sillä toteutunut määrä, tyypillisesti 1) sekä toki myös tuote, joka kuuluu siihen tuoteryhmään, josta polttoaineindeksi lasketaan. Asiakkaan tiedoissa voidaan asettaa tuotteita ilmestymään automaattisesti tilaukselle aina kun asiakkaalle luodaan tilaus tai tietyntyyppinen tilaus. Tässä esimerkissä tilaukselle lisätään Polttoainelisä-niminen tuote sekä tuote, josta polttoaineindeksi halutaan laskettavan (”Sopimusajo”, joka kuuluu tuoteryhmään ”Rahti”) aina kun asiakkaalle tehdään tilaus:

HUOM. Jos tilauksella on käytössä rivikohtaisia alennuksia, polttoainelisän tilitettävän summan laskenta ei huomioi niitä. Jos laskutettava ja tilitettävä polttoainelisän summa eroavat toisistaan, PA-lisän rivillä on “Tilitettävä summa” -kenttä, johon kirjataan haluttu summa, jolloin tätä käytetään tilitykseen alkuperäisistä hinnoista automaattisesti lasketun sijaan.