Työvuorosuunnittelu

Täällä lisätään suunnitteluun henkilö-auto-yhdistelmiä Lisää työvuorosuunnittelu -napista.
Kyseistä nappia painamalla aukeaa sivu, jossa valitaan henkilö (Työntekijät-välilehdellä olevista) ja hänelle auto. Näitä yhdistelmiä voi tehdä loputtomasti, eli samalle henkilölle saa useamman eri auton, kukin yhdistelmä vaan tulee omana rivinään työvuorosuunnitteluun. Työvuoron alkupäivän ja loppupäivän välisen ajan yhdistelmälle voi lisätä työvuoroja. Loppupäivää ei ole pakko antaa. Hallinnoijat-kohdassa voi rajata kyseisen yhdistelmän näkymisen vain tietyille henkilöille. Muista tallentaa. Jos yhdistelmiä tulee vahingossa kaksi tai muuten haluaa poistaa jonkin yhdistelmän, se tapahtuu klikkaamalla Työvuorosuunnittelusta henkilön nimeä ja klikkaamalla aukeavasta näkymästä Poista-nappia. Tämä tosiaan poistaa kaikki tiedot, jos halutaan vain piilottaa tietystä päivästä eteenpäin, niin tulee säätää yhdistelmän loppupäivää.

Työvuorosuunnittelussa riville lisätään työvuorotapahtumia valitsemalla soluja, sitä voi tehdä seuraavilla tavoilla:

  • CTRL-nappi pohjassa hiirellä maalamalla tai klikkaamalla mitä tahansa,
  • CTRL+SHIFT -napit pohjassa suorakulmioita
  • CTRL+SHIFT+ALT -napit pohjassa koko rivin.

Tyhjennä valinnat -napilla saa valituista soluista valinnat pois. Kun halutut solut on valittu, klikataan Aseta työvuorotapahtuma -napin vasemmalla puolella olevaa alasvetovalikkoa ja valitaan sieltä haluttu työvuorotapahtuma. Sitten klikataan Aseta työvuorotapahtuma -nappia. Tallenna. Tallentamattomat on merkitty tähdellä. Vain tallennettujen solujen työvuorotapahtumia voi muuttaa. Muutokset tehdään samalla tavalla kuin työvuorotapahtumien lisääminen.

Työvuorotapahtumien kopioiminen on toteutettu niin, että se toimii parhaiten kun kopioi työvuorotapahtumia työntekijän rivillä eteenpäin tulevaisuuteen. Eli asetetaan vaikka viikon jaksolle työvuorotapahtumat soluihin, valitaan kyseiset solut ja sitten ylhäältä asetetaan ajanjakso, jolle valitut työvuorotapahtumat halutaan kopioida. Sitten klikataan Kopioi valitut ajanjaksolle -nappia.

Työvuorot voi lähettää työntekijöille sähköpostiin valitsemalla henkilö-auto-yhdistelmän rivin vasemmassa reunassa olevan checkboxin ja klikkaamalla ylhäältä Lähetä valitut työvuorolistat työntekijöille. Samalla tavalla valisemalla saa tiedot taulukkoon, kun klikkaa CSV-nappia.

Näkymässä näkyvien viikkojen lukumäärää voi säätää vasemman yläkulman Viikkojen lkm -alasvetovalikosta. Pvm-valinta sen oikealla puolella kertoo mistä päivästä alkaen halutaan nähdä viikot (näyttää kokonaan sen viikon, jolla valittu päivä on). Pyhäpäivät ja työjakson katkot hallinnoidaan Työhallinnan asetukset -välilehdellä.

Työvuorosuunnittelun tekeminen
Ennen suunnittelua sinun on varmistettava, että järjestelmään on tehty työntekijä. (kts… linkki)

  1. Paina “lisää työvuoro” -painiketta
  2. Täytä kentät
  3. Alku- ja loppupäivän avulla voit säätää työntekijän näkyvyyttä. Loppupäivän voi myös jättää tyhjäksi, jolloin työntekijä näytetään ns. toistaiseksi voimassaolevana.
  4. Hallinnoijaan voidaan laittaa työntekijää hallinoivat henkilöt. Jos tämä jätetään tyhjäksi niin tällöin työntekijä näkyy kaikille