Tilausten hallinta

Tilausten hallinta on jaettu kuuteen välilehteen käyttötarkoituksen mukaan. Tilaukset-välilehdellä hallitaan yksittäisiä kuljetuksia. Yksittäiset tilaukset jakautuvat alatyyppeihin, riippuen kuljetettavasta tavarasta. Työmaatilauksissa on helppo hallita isompaa kokonaisuutta, jollainen on esimerkiksi työmaa, jossa on useampia autoja ajossa. Päiväajot on tarkoitettu kuljetuksille, joissa tärkeintä on kerätä ajoneuvopäätteestä kuljettajan/ajoneuvon työtunnit laskutusta varten. Päiväajon idea on olla helppo tapa suorittaa päivän keikan toistuvat ajot. Yleistilauksilla voi hoitaa erilaisia tilaustyyppejä ja tehdä rajattomasti tilauksia yhden raamin sisään. Maksutilaukset on tarkoitettu tilityksien käyttöön ja niiden avulla voidaan periä vaikkapa automaksuja. Laskuaineiston sisäänluku -osiossa voi tuoda aineistoja käytettäväksi laskutuksessa.

Yksittäisten tilausten listanäkymässä näyttettäviä tietoja on usein paljon. Se mitä tietoja tilauksista listassa näytetään voi vaihdella paljon eri käyttäjien välillä. LogiPlanissa voit valita näytön oikeasta yläkulmasta mitä sarakkeita haluat näkyviin. Pudotusvalikossa näytetään valittujen sarakkeiden lukumäärä. Avaamalla valikon, voit tehdä valintoja mitä tietoja haluat näkyviin.

Jos tarvitset toisinaan tiettyjä tietoja, toisinaan erilaisen ryhmän, voit tallentaa näkymän. Luo ensin haluamasi näkymä ja tämän jälkeen paina tallennuskuvaketta, joka löytyy pudotusvalikon edestä. LogiPlan kysyy uudelle näkymälle nimeä ja tallentaa sen. Tallennettujen näkymien välillä voit liikkua kätevästi “valitse näkymä”-valikon avulla.

Huom: jos olet tallentanut tilauksen onnistuneesti, eikä sitä löydy tilausten listanäkymästä, saattaa jokin haku tai suodatus olla jäänyt päälle. Tällöin kannattaa painaa “Tyhjennä”-nappia.

Huom: jos syötät kuormaushinnan, on pyöräkuormaaja pakollinen syötettävä tieto. Jos poistat pyöräkuormaajan, niin poista kuormaushinta-kentästä koko hinta nollineen.

Tilauksen sivulta löytyy jana, josta voi nähdä missä vaiheessa prosessia tilaus on.

Vaiheet ovat: Avoin, Ajojärjestelty, Lähetetty ajoneuvolle, Vastaanotettu, Hyväksytty, Aloitettu, Lastauksessa, Lastattu, Purussa, Purettu, Toimitettu, Tarkastettu, Esilaskutettu, Laskutettu, Maksettu.

Tilaukselta löytyy myös kartta. Kartta on oletuksena piilotettu, se avataan klikkaamalla Seurantatapahtumat ja kartta -painiketta. Kartalta voi mm. Valita nouto- tai toimituskohteen.

Tilaukselle voi valita, onko sen suunta tuleva vai lähtevä. Suunnan saa päälle Asetukset -osion Järjestelmäasetukset-välilehdeltä.