Tilaukset

Tilaukset

Tilausten hallinnan ”Tilaukset”-välilehdellä avautuu yksittäiset tilaukset hakulistauksena.

Tilauslistassa näkyy musta indikaattori (ks. Kuva alla), jos tilauksella on kuljettajan lähettämä viesti.

Klikkaamalla haluttua riviä, aukeaa tilaus tarkasteltavaksi ja muokattavaksi.

Tässä muokkausnäkymässä voi mm. liittää tilauksen siirtoasiakirjaan. Tilauksen perustiedoista löytyy kenttä siirtoasiakirjan liittämiselle. Kirjoittamalla kenttään käynnistyy haku tallennetuista siirtoasiakirjoista ja hakua vastaavat siirtoasiakirjat tulevat näkyviin pudotusvalikkoon, josta valitaan haluttu siirtoasiakirja. Hakutoiminto hakee oikeaa siirtoasiakirjaa auton rekisterinumeron, ulkopuolisen käyttäjän syöttämän autotiedon, alihankkijan/liikennöitsijän nimen ja kuljettajan nimen perusteella. Hakuun tulevat ne siirtoasiakirjat, joiden ajankohta on enintään 30 päivää sitten ja ne, joilla ei ole ajankohtaa. Kun kenttään on valittu haluttu siirtoasiakirja, sen alapuolelle ilmestyy linkki siirtoasiakirjaan. Tieto siirtoasiakirjasta tallentuu ”Tallenna”-painikkeella. Tallennuksen jälkeen siirtoasiakirjasta löytyy linkki tilaukseen, perustiedot-laatikosta tilausnumeron kohdalta.

Palvelutuoterivillä on “Tilitettävä summa” -kenttä. Se toimii niin, että jos kenttä jätetään tyhjäksi, tilitys menee normaalisti. Jos kenttään laitetaan arvo, esim. 200, niin ohjelma toimii tilitysvaiheessa (tilitysrivien luonnissa) seuraavalla tavalla: jos toteutunut/tilattu määrä on suurempi kuin nolla, niin tilitysrivin asetetaan summaksi 200. Jos määrä on yhtä suuri tai pienempi kuin nolla, tilitysrivin summaksi aseteaan -200 eli hyvitys. Lopuksi asetetaan tilitysrivin yksikköhinnaksi summa/(toteutunut/tilattu määrä) eli 200/XXX. Huom: kentän toiminnallisuuteen ollaan suunnittelemassa muutosta, jossa “tilitettävä summa” muuttuu “tilitettäväksi á-hinnaksi”.

Huom: kun haluataan, että laskennassa käytetään kuljetus-kohdan kilometrien sijaan tuoterivin toteutunut määrä -kohtaa, niin pitää asettaa tuotteelle Perusrekisterissä lisätunnisteeksi “ajoneuvo: kilometrit”.