Listanäkymien muokkaus / personointi

LogiPlanissa on useita listanäkymiä, joita käyttäjän on mahdollista muokata. Vähintäänkin voi valita, mitä sarakkeita näytetään. Tämä tehdään monivalinta-alasvetovalikon kautta, joka löytyy aina käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta.

Tässä esimerkki Perusrekisterin Ajoneuvot-välilehden sarakevalinnoista:

Listanäkymiä voi muokata myös venyttämällä sarakkeiden leveyksiä ja muuttaa sarakkeiden järjestystä raahaamalla.

Esimerkki raahauksesta Perusrekisterin Kohteet-välilehdeltä:

Tilausten hallinnan Tilaukset-välilehdellä pystyy listaa muokkaamaan / personoimaan vielä enemmän. Siellä voi tehdä ja tallentaa useita erilaisia näkymiä, jolloin listaa on helppo katsoa eri näkökulmista.

Kun tekee itselleen tallennettuja näkymiä, pitää ensin tehdä muokkaukset eli poistaa valinta niistä sarakkeista joita ei halua nähdä, raahata sarakkeet haluamaansa järjestykseen ja venyttää sarakkeet halutun levyisiksi. Sitten vasta painetaan “Tallenna”-nappia, annetaan näkymälle nimi ja tallennetaan.

Huom: “Resetoi sarakeasetukset” -nappi tyhjentää kaiken.

Huom: kannattaa muistaa, että jos jokin tieto, vaikkapa tilaus, tuntuu olevan hukassa listalta, niin se saattaa olla suodattunut pois jonkin sarakehaun takia. Tällöin kannattaa kokeilla painaa “Tyhjennä”-nappia, joka siis tyhjentää kaikki haut ja suodatukset, ja kokeilla hakea uudestaan.

Peek 2023-04-01 14-58