Laskun tuotekoonti eli kahden (tai useamman) tuotteen yhdistäminen yhdeksi laskulla

  1. Varmista, että laskulla yhdistettävät tuotteet on luotu järjestelmään.

  2. Asiakkaan tietoihin (Perusrekisteri) lisätään Tuotteet-kohtaan tilaustyyppiin (kuvassa “Kemikaali”) sidottu oletustuote (jos et lisää tilauksen tyyppiä, tulee tuote kaikille ko. asiakkaan tilauksille), joka siis tulee aina tilaukselle kun ko. asiakkaalle luodaan ko. tilaustyypin tilaus, lisää siis vähintäänkin se tuote, jonka haluat näkyvän laskulla (kuvassa “Rahtiajotuote”), sille voi laittaa myös oletusmäärän:

  3. Hinnoittele asiakkaan myyntisopimuksella laskulla näkyvälle tuotteelle hinta. Hinnasta saat reittikohtaisen lisäämällä “Mistä”- ja “Mihin”-kenttiin järjestelmässä olevat kohteet, jolloin toki myös tilauksella pitää olla kyseiset kohteet valittuina:

  4. Luo hinnastojen “Laskun tuotekoonti” -välilehdellä uusi tuotekoonti, jossa kerrot mitkä tuotteet yhdistetään ja valitset kumpaa tuotetta käytetään laskulla näytettävänä tuotteena:

  5. Tilauksella näyttää tältä:

  6. Laskulla näyttää tältä:

Huom: jos laskulle ei haluta mitään muuta kuin kyseinen yhdistetty rivi per tilaus, niin asiakkaan tiedoista tulee ottaa Laskun kooste pois päältä (“Ei koostetta”) ja Tuotekoonti yksikköhinnan mukaan koostettuna laskun kuvassa pois käytöstä.