Kysymys: Tilaus menossa laskutukseen yhtenä, miten jakaa tilauksen tilitys kahteen?

Jos tilaus halutaan laskuttaa yhtenä kokonaisuutena, mutta tilittää kahtena erillisenä tilityksenä, onnistuu se seuraavin askelein.

  1. Alkuperäiselle tilaukselle asetetaan Maksutapa -kenttään “Veloitetaan, ei tilitetä” ja muutos tallennetaan. Tällä valinnalla tilaus etenee laskutukseen, mutta ei tilitykseen. Jos alkuperäinen tilaus on jo laskutettu ja laskua ei haluta hyvittää, ota yhteyttä tukeen, niin pystymme auttamaan tilauksen käsittelyssä.

  2. Alkuperäinen tilaus kopioidaan yläreunan “Kopioi” -painikkeesta ja sen Maksutapa -kenttään valitaan “Ei veloiteta, tilitetään”. Tällä valinnalla tilaus ei etene laskutukseen, mutta etenee tilitykseen. Tältä tilauksen kopiolta poistetaan ne tilauksen rivit, joita ei haluta tähän tilitykseen mukaan. Muista tallentaa tilaus.

  3. Alkuperäinen tilaus kopioidaan toisen kerran, tämänkin kopion Maksutapa -kenttään valitaan “Ei veloiteta, tilitetään”. Tältä tilaukselta poistetaan ne tilauksen rivit, jotka tilitetään ensimmäisessä kopiossa.

Eli lopputuloksena on yksi laskutettava tilaus, josta ei tilitetä, sekä kaksi tilitettävää tilausta, joita ei laskuteta. Tarkista, että molemmilla kopioiduilla tilauksilla tilitykset kohdistuvat oikein ja alkuperäisen tilauksen rivit ovat vain yhden kerran jommallakummalla kopioidulla tilauksella.