Kysymys: mitä pitää ottaa huomioon kun luo tunnuksia liikennöitsijöille ja kuljettajille?

Liikennöitsijä

Oleellista, että rooliksi valitaan “Liikennöitsijä” ja käyttöoikeusryhmäksi sellainen, joka takaa pääsyn Liikennöitsijäportaaliin. Käyttäjälle voi lisätä useita käyttöoikeusryhmiä.

Alla olevassa kuvassa on tyypillinen setti osioita, joita liikennöitsijöillä on näkyvissä. Järjestelmään on oletuksena luotu automaattisesti luotu käyttöoikeusryhmä liikennöitsijöille, mutta ryhmiä voi tehdä lisää, esimerkiksi jos jotkut liikennöitsijät haluavat vain vaikkapa ajoneuvoseurannan, tilaukset ja tilitykset näkyviin.

Keikkojen jaon suhteen pitää huomioida, että lisäksi pitää olla rajoituksiin määritelty mitkä keikat näkyvät niputuksessa. Keikkojen jakoa käytetään silloin, kun liikennöitsijä itse jakaa keikat autoilleen. Eräs käyttötapaus on sellainen, jossa asiakkaan järjestelmästä tulee suoraan tilaukset sisään LogiPlaniin ja liikennöitsijä jakaa keikat itse.

Liikennöitsijälle voi tehdä myös seuraavia käyttäjäasetuksia liikennöitsijäportaalia ajatellen:

Järjestelmäasetuksissa on lisäksi tällaisia liikennöitsijöihin liittyviä yleisiä asetuksia:

Kuljettaja

Oleellista, että rooliksi valitaan “Kuljettaja” ja käyttöoikeusryhmäksi sellainen, joka takaa pääsyn Fluidiin. Oletuksena on olemassa “Kuljettajat”-niminen käyttöoikeusryhmä, jota on hyvä käyttää.

Kun luo kuljettajalle tunnuksia, suoritetaan tallennus sen jälkeen, kun perustiedot on annettu. Sitten pääsee valitsemaan Fluid-toiminnallisuudet (eli mitä nappeja kuskilla näkyy Fluidissa) ja asettamaan käyttäjäasetuksia:

Oleellisimmat kysymykset ovat, saako kuljettaja lähettää Fluidista siirtoasiakirjan suoraan asianomaisille (“Salli siirtoasiakirjan lähettäminen…”) ja luodaanko siirtoasiakirjasta automaattisesti Jätekuljetustilaus laskutusta varten.