Kustannuspaikat

Kustannuspaikkaa käytetään taloushallinnon integraatiossa, eli integraation avulla LogiPlanista saa kohdistettua tietoa taloushallinto-ohjelmistoon. LogiPlaniin tulisi rakentaa samanlainen kustannuspaikkarakenne, kuin käytettävässä taloushallinto-ohjelmistossa. Tämä tehdään Asetuksien Kustannuspaikat-välilehdellä.

Kustannuspaikkoihin on LogiPlaniin rakennettu hierarkiarakenne, jonka toimivuus on hyvä varmistaa omasta taloushallinto-ohjelmistossanne. Ainakin Netvisor tukee tätä. Kustannuspaikkoja voi toki käyttää ilman hierarkioitakin.

Kustannuspaikan voi valita tilaukselle, jolloin järjestelmä vie taloushallinto-ohjelmistoon arvon ja kohdistaa veloitusrivit kustannuspaikalle. Kustannuspaikan voi myös valita Perusrekisterissä tuotteelle ja asiakkaalle. Kun asiakkaalle on määritelty kustannuspaikka asiakkaan tiedoissa, niin kustannukset menevät kirjanpidossa kyseisen asiakkaan kohdalle. Tilauksella järjestelmä katsoo ensin onko tuotteella kustannuspaikka, sitten onko asiakkaalla.

LogiPlanissa kustannuspaikkaa haetaan ao. järjestyksessä:

  1. Tilaukselta

  2. Asiakkaalta

  3. Tuotteelta

  4. Tarkistetaan onko tilaus olemassa

Jos on → Tarkistetaan tilauksen tyyppi → Jos tyyppi on jakelutilaus tai jätekuljetus, haetaan kustannuspaikkaa toimituskohteesta / Jos tyyppi on jokin muu, haetaan kustannuspaikkaa noutokohteesta

Jos ei ole → siirrytään hakemaan kustannuspaikkaa ajoneuvolta

  1. Haetaan kustannuspaikkaa ajoneuvolta

Haku siirtyy aina seuraavaan vaiheeseen, jos kustannuspaikkatietoa ei löydy, joten näiden vaiheiden mukaan ensimmäisenä löytyvä kustannuspaikka valitaan.