Käyttöoikeudet

Käyttäjäryhmiä käytetään käyttöoikeuksien hallintaan, jotta voidaan antaa erilaisia oikeuksia riippuen siitä, onko käyttäjä vaikkapa laskuttaja, ajojärjestelijä tai liikennöitsijä.

Järjestelmässä on perusryhmät luotuina:


Asiakkaille luotu oletusryhmä on yksinkertaisuudessaan sellainen, jossa “Rajapintojen käyttäjäroolit” -listasta on valittu “Asiakas” ja “Sivujen / valikkojen käyttöoikeudet” -listalta “Asiakasportaali”. Huom: jälkimmäisen listan hakua kannattaa käyttää, lista on pitkä. Samalla idealla on luotu myös liikennöitsijöille ryhmä, kuljettajien ryhmässä käyttöoikeusvalintana on “Aktiiviset Fluid-päätteet”.

Kyseisiä ryhmiä voi muokata ja uusia luoda. Kaikenlainen hallinnointi tapahtuu Asetukset-osiossa, “Käyttöoikeuksien hallinta”-välilehdeltä. Klikkaa keltaista “Uusi käyttäjäryhmä”-painiketta ja täytä tiedot.

Ryhmät voivat siten olla vaikkapa tällaiset:

Käyttöoikeusryhmän lisääminen käyttäjälle

Lisää käyttäjä käyttöikeusryhmään käyttäjän perustiedoissa, Asetukset-osiossa, “Käyttäjät”-välilehdellä, hakemalla ja avaamalla käyttäjä, jolle ryhmä halutaan lisätä. Oikealla näkyy “Käyttöoikeuksien hallinta” -laatikko, jossa on hakukenttä. Etsi haluttu käyttäjäryhmä ja klikkaa sitä, jolloin käyttäjäryhmä tulee näkyviin hakukentän alapuolelle. Käyttäjä voi kuulua useaan käyttöoikeusryhmään. Jos haluat poistaa käyttäjältä jonkin käyttöoikeusryhmän, paina käyttäjäryhmän perässä olevaa roskakori-ikonia. Muista tallentaa lopuksi.