Käyttäjähallinta

Tässä osiossa on lista järjestelmän käyttäjistä sekä luodaan käyttäjätunnuksia eri rooleille. Luodaan tarvittavat käyttäjät. Suositellaan luotavaksi heti ainakin toimistohenkilökunnalle (“Ylläpitäjä”) ja kuljettajille (“Kuljettaja”) omat tunnukset. Ylläpitäjän roolilla on kaikkien muiden roolit automaattisesti. Käyttäjätietojen muokkaus tapahtuu tässä samassa näkymässä.

Anna vähintään tunnus, salasana (kahteen kertaan), yritys ja rooli. Huom: Zeuksen käyttäjille pitää laittaa Käyttöoikeuksien hallinta -kohdassa jokin käyttäjäryhmä. Oletuksena on olemassa “Käyttöliittymän sivuoikeudet”, ohjeessa on aiheesta lisää.

Käyttäjätunnuksessa on estetty tiettyjen erikoismerkkien käyttäminen: /[!@#$%^&*()_+-=[]{};':"\|,.<>/?]/
Peek 2022-09-07 09-54

Kuljettajalle voi määritellä yhden auton (“Käyttäjän ajoneuvo”), jolloin Fluid-ajoneuvopäätteeseen kirjauduttaessa autovalinta tehdään automaattisesti. Kuljettajalle voi myös valita useamman auton (“Kuljettajan vaihtoehtoiset Fluid-ajoneuvot”, jätä “Käyttäjän ajoneuvo” -kenttä tyhjäksi) tai lisätä pelkän liikennöitsijän (“Käyttäjän liikennöitsijä”) jolloin hänellä on valittavanaan Fluidissa kaikki liikennöitsijälle Zeuksessa merkityt autot.

Käyttäjälle voidaan lisätä tai hän voi itse lisätä avatar-ikonin. Käyttäjä pääsee lisäämään ja muokkaamaan avatar-ikoniaan siirtymällä toimistosovelluksen oikean yläkulman ikonista nimeään klikkaamalla profiiliinsa. Sitten klikataan “Valitse avatar-ikoni ja kopio teksti yläpuolen asetuksiin” -linkkiä (aukeaa uuteen välilehteen). Avautuvalta sivulta klikataan halutun ikonin nimeä, kopioidaan se, mennään takaisin Zeukseen ja liitetään nimi avatar-ikonin “Value”-kohtaan klikkaamalla se ensin aktiiviseksi (jos kohdassa on jo ikonin nimi, niin maalaa se ennen liittämistä).

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Käyttäjän pitää itse käydä laittamassa kaksivaiheinen tunnistautuminen päälle LogiPlanissa tai vähintäänkin tulla toimistolle skannaamaan QR-koodi autentikointisovellukseensa (tyypillisesti “Lue QR-koodi”, “Lisää tunniste” tms.) Google Authenticator ja Microsoft Authenticator testattu toimiviksi, oletettavasti toimii muidenkin kanssa. QR-koodilla käyttäjä saa autentikointisovellukseensa ns. avaimen, jota järjestelmä kysyy sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Jos kuljettaja on jonkin liikennöitsijän kuljettaja, ei ajoneuvotietoa kannata antaa, vaan täytetään liikennöitsijän tiedot.