Kartta (OSM)

Järjestelmässä on reaaliaikainen ajoneuvoseuranta kartalla ajoneuvoille, joilla on ajoneuvopääte käytössä. Kartan saa auki klikkaamalla käyttöliittymän yläpalkista oikealta maapallo-ikonia.

Kartalle voi etsiä tilauskohtaisesti reittitiedot, hakea auton tai autojen sijainnit sekä päivän reitit ja laittaa kohteet näkymään kartalla:

Kartan yläpuolella vasemmalla on valinnat ajosuunnitelman reitin näyttämisestä (käy ensin Kuljetussuunnittelussa valitsemassa ajosuunnitelma), avointen tilausten näyttämisestä kartalla, tilausten päivämäärävälihaku, kaikkien jätehuollon koordinaatillisten nouto-osoitteiden näyttäminen, tapahtumatietojen haku sekä GPS-otantapisteiden näyttäminen:

Kartan yläpuolella oikealla on katuosoitehaku, koordinaattihaku sekä kartan tyhjennys:

Tilausnumerolla hakeminen

Klikkaa Tilaukset-kohta auki, lisää hakukenttään tilausnumero, paina Näytä…-nappia ja zoomaa ja siirrä karttaa tarpeesi mukaisesti:

Numerot kartalla viittaavat saatuihin koordinaattipisteisiin. Numeroa klikkaamalla saat näkyviin kaikki koordinaattipisteet ja koordinaattipistettä hiiren oikealla napilla klikkaamalla saat näkyviin kyseisen hetken tietoja:
image
Tiedot ja pisteet saat piiloon klikkaamalla karttaa muualta.

Ajoneuvo: sijainti

Klikkaa Ajoneuvot-kohta auki, etsi ja valitse haluamasi auto/autot. Autot ilmestyvät myös kartan yläpuolelle okran värisinä palkkeina. Jos haluat nähdä autojen sijainnit, klikkaa keltainen paikkatieto-nappi aktiiviseksi eli vihreäksi:

Kartan kyselytapahtumahistoriaan alkaa välähtää kymmenen sekunnin välein paikkatietoa. Tämä toiminto näyttää kaikkien valittujen autojen sijainnin, voit rajata sijaintien näyttämistä kartan yläpuolella olevalla päivämäärärajauksella. Oletuksena rajauksessa on kuluvasta päivästä alkaen.

Ikonin asento kertoo auton suunnan ja sitä ympäröivä väri tilan. Asetuksissa (Järjestelmäasetukset-välilehti, Ajoneuvoseuranta-asetukset-alaosio) voi valita eri tiloille värit:

Kun viet kursorin auton päälle saat lisätietoja ja voit lähettää autolle vistin:
image

Huom: Tämä edellyttää, että lähettäjällä on Viestintä-osio näkyvissä (Käyttöoikeusryhmän kautta) ja että kuljettajalla on Fluidissa Keskusteluryhmät-osio näkyvissä (niin ikään käyttöoikeusryhmien kautta). Viestin lähettämisen klikkaaminen avaa Viestintä-osion, jossa pitää aloittaa uusi keskustelu (iso ±nappi) sekä valita auto, jos aiempaa keskusteluhistoriaa ei ole.

Huom: sijainti päivittyy kymmenen sekunnin välein automaattisesti. Kartta muistaa valintasi, eli voit halutessasi myös päivittää sivun. Jos autot eivät näytä liikkuvan kartalla vaikka niiden pitäisi, niin kokeile zoomata lähemmäs.

Ajoneuvo: reitti

Kun haluat nähdä auton/autojen GPS-otantapisteet ja reitin tietyltä päivältä, valitse ensin auto/autot ja sitten kartan yläpuolelta päivämääräkentästä haluamasi päivä (tai päivämääräväli), klikkaa GPS-check box aktiiviseksi ja paina sinistä Hae…-nappia. Zoomaa ja siirrä karttaa tarpeesi mukaisesti:

Jos haet menneisyyteen, kannattaa paikkatietopäivitys-nappi klikata keltaiseksi, jottei viimeisimmän sijainnin näyttäminen häiritse reitin tutkimista.

Myös tässä numerot kartalla viittaavat saatuihin koordinaattipisteisiin. Numeroa klikkaamalla kartta zoomautuu lähemmäs jolloin saat näkyviin koordinaattipisteet (voi vaatia useamman klikkaamisen, riippuen siitä kuinka paljon koordinaattipisteitä on yhdessä kohdassa). Koordinaattipistettä klikkaamalla saat näkyviin kyseisen hetken tietoja:

Kohteiden näyttäminen kartalla

Kohteet voi halutessaan klikata näkymään kartalla, viemällä hiiren kohteen päälle saa lisätietoja esiin:

Kartta ja Kuljetussuunnittelu

Kuljetussuunnittelusta on mahdollista nähdä ajoneuvon päivän paikkatiedot suoraan klikkaamalla auton tietojen päällä hiiren oikeaa nappia ja valitsemalla “Näytä viimeisimmät tapahtumat kartalla”:

Myös Kuljetussuunnittelun kautta voi lähettää autoon viestin, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, mutta ne ovat ns. pikaviestejä, notifikaatioita, jotka näkyvät kuljettajalla hetkellisesti kaiken muun päällä. Pikaviestit löytää niiden “vilahtamisen” jälkeen Fluidissa Viestit toimistolta -osiosta (laitettava näkyviin käyttöoikeusryhmien kautta).