Jakelun tuntiajo

Jakelun tuntiajo

Jakelun tuntiajon idea on kerätä aikaa, kilometrejä tai sekä-että. Jotta tämä toimii, on oleellista asettaa toimistolla tuotteet, jotka automaattisesti keräävät mainittuja asioita. Lue aiheesta tämä osion pääotsikon alta.

Jakelun tuntiajoja voi tehdä sekä toimistolta että suoraan Fluidista. Kuljettajan tökätessä etusivulta Jakelun tuntiajo -nappia, tulee hän sivulle, jossa on listattuna kesken olevat keikat. Näkymän yläosassa on välilehti, josta pääsee näkemään aiemmin suoritetut. Kesken olevien keikkojen listassa näkyvät myös toimistolta kuskille lähetetyt keikat. Aiemmin suoritettuja voi kopioida uuden keikan pohjaksi.

Uuden keikan luomisessa riittää kun kuljettaja valitsee asiakkaan ja tallentaa keikan. Toki tässä vaiheessa voi jo esim. lisätä tuotteita tai huomautuksen, jos haluaa. Tallennuksen jälkeen näkymä vaihtuu automaattisesti keikkojen listanäkymään. Kun kuljettaja haluaa lähteä suorittamaan keikkaa, avaa hän listalta keikan ja tökkää “Aloita ajo” -nappia. Tässä vaiheessa järjestelmä kysyy mitä kuljettaja haluaa kerättävän automaattisesti: tunteja vai kilometrejä. Valinnan kuljettaja tekee tökkäämällä näkyvissä olevista tuotteista haluamaansa. Tällöin tuote ilmestyy kuskin näkymään. Huom: kerätty määrä näkyy vasta kun kuljettaja lopettaa ajon (Lopeta ajo -napista). Tämän jälkeen hän voi vielä muokata määrää, koska vasta Tarkastettu-nappia tökkäämällä keikka kuitataan valmiiksi. Huom: jos kuljettaja muokkaa määrää kesken ajon, automaattinen laskenta ei toimi.