Hyvityslasku

Jos lasku pitää hyvittää, mennään Laskutuksen Hyväksytyt laskut -välilehdelle, valitaan lasku ja klikataan “Hyvitä lasku” -nappia. Hyvityslasku ilmestyy Esilaskutus-välilehdelle, jossa se pitää vielä hyväksyä (valitse lasku ja klikkaa “Hyväksy”-nappia).

Jos hyvityslaskun poistaa ennen kuin sitä hyväksyy, niin hyvitysprosessi peruuntuu kokonaan.

Kun halutaan tehdä alkuperäisen laskun tilalle korjattu lasku, tulee muuttaa alkuperäistä tilausta. Jotta tilausta voi muokata, tulee se ensin palauttaa Toimitettu-tilaan (Takaisin toimitetuksi -nappi). Tilaukselta muutetaan halutut kentät, esim. summa, ja suoritetaan tallennus- ja laskutusprosessi (Tallenna toimitettuna, Hyväksy). Jos haluaa tehdä kokonaan uuden tilauksen, niin alkuperäiseltä tilaukselta pitää valita Maksutapa-kohdasta “Ei veloiteta, ei tilitetä” ja tallentaa tilaus. Tällöin tilaus muuttuu tilaan “Ei laskuteta” ja uuden tilauksen voi tehdä ilman että alkuperäinen nousee laskutusajoihin.

LogiPlanissa voi ainakin toistaiseksi hyvittää vain kokonaisia laskuja. Yhden tilauksen hyvitys on työlistalla, laskuhan voi koostua vaikka kymmenistä tilauksista. Jos tulee tarve tehdä osahyvitys, voi sen tällä hetkellä hoitaa niin, että tekee erillislaskun, joka on summaltaan negatiivinen tai lisätä seuraavalle laskulle käsin negatiivisen rivin (avaa lasku, mene Veloitukset-välilehdelle, klikkaa Uusi-nappia ja täytä tarvittavat kentät).

  1. Tee hyvitettävästä summasta negatiivinen tilaus. Huom: sovittu-täppä pitää olla päällä.

  1. Hyväksy tilaus. Järjestelmä muodostaa nyt veloitus- ja tilitysrivit.

  1. Aja laskutus ja hyväksy lasku

  1. Tilitys