Fluid: Jakelu (versiosta 121 eteenpäin)

 1. Kirjaudu sisään, Fluid muistaa tunnuksesi seuraavilla kerroilla, lisäksi voit valita myös salasanan muistamisen.

 2. Kirjautumisessa on useita vaiheita, Fluid mm. luo yhteyden toimistolle ja hakee dataa. Tässä vaiheessa tulee tieto päivityksestä jos sellainen on tullut, Fluid pyytää lataamaan ja asentamaan sen, sekä kirjautumaan uudestaan sisään.

 3. Valitse auto, jos sinun on mahdollista ajaa useampaa.

 4. Valitse etusivulta Jakelu.

 5. Listanäkymässä näkyvät kesken tai ajamatta olevat jakelut.

 6. Sinun ei tarvitse aloittaa jakelua voidaksesi tarkastella sitä, eli painamalla vaaleaa aluetta pääset tarkastelemaan jakelua. Tällöin lastauksia ja purkuja varten olevat napit eivät ole näkyvissä. Takaisin listasivulle pääset aina vasemman yläkulman ”<<”-napista.

 7. Silmästä saa lastaus- ja purkupaikkoja piilotettua/pienennettyä. Lastauspaikat erottaa harmaasta ikonista, jossa nuoli osoittaa alaspäin, purkupaikoissa nuoli osoittaa ylöspäin. Jos näkyy oranssia tekstiä, ovat ne huomautuksia toimistolta. Jos näkyy sinisellä pohjalla olevia numeroita, pystyy niitä painamalla soittamaan niihin, jos käytät laitetta, jolla voi soittaa. Tuoterivit saa auki painamalla niiden yhteenvetoriviä (sininen teksti):

 8. Liu´uttamalla riviä oikealta vasemmalle saat esiin perustoiminnot: poistamaan ja siirtämään tuoterivejä sekä lisäämään varaumia (kommentteja) ja tuotteita. Poistamisen suhteen on tärkeää muistaa, että jos tilauksen / rivin poistaa lastauspäästä, poistuu koko tilaus, mutta purkupäästä poistaminen poistaa vain purun !! Vain lastauksesta poistaminen siis myös palauttaa keikan Liikennöitsijäportaaliin liikennöitsijän uudelleenjaettavaksi, eli jos jotain lähetystä ei voi toimittaa, tulee siihen kirjata varauma/huomautus tai lisätä tuote, josta käy ilmi ylimääräinen työ (kysy ohjeet liikennöitsijältäsi) ja tallennuksen jälkeen tulee kyseinen keikka poistaa lastauspäästä (“Poista jakelusta” -nappi). Muista toiminnoista on tarkemmat ohjeet alempana. Silmästä saa rivitiedot piiloon ja esiin.

 9. Tuotteen lisäämistä varten liu´uta sen rivin kohdalta oikealta vasemmalle, mille haluat tuotteen lisätä. Paina sitten ”Lisää tuote” -valintaa ja sitten ”Lisää tuote” -nappia. Etsi tuote, anna määrä (voit muokata myöhemminkin) ja paina lopuksi ”Tallenna”-nappia. Jos et halua lisätä enempää tuotteita, paina “Sulje”-nappia:
 10. Varauma lisätään samalla tavalla ensin liu´uttamalla riviä, mutta valitaankin “Varauma”. Kirjoita tekstikenttään ja paina “Tallenna”-nappia. Varaumat näkyvät jakelussa sekä lastauksen että purun yhteydessä.


 11. Siirtäminen tarkoittaa valitun rivin tuotteiden siirtämistä toiseen kohteeseen:

 12. Jos haluat muokata kohteiden järjestystä, paina ensin oikean yläkulman ns. hampurilaisvalikkoa (kolme viivaa päällekäin). Paina esiin tulevasta valikosta “Muokkaa kohteita”. Paina sitten uudestaan hampurilaisvalikkoa ja valitse ”Aktivoi järjestäminen”. Raahaa sitten haluamasi kohde mihin kohtaan sen haluat. Paina lopuksi ylhäältä taas hampurilaisvalikkoa ja valitse joko “Tallenna” tai “Lopeta muokkaus tallentamatta” (jolloin mahdollisia muutoksia ei tallenneta):
 13. Oikean yläkulman hampurilaisvalikosta löytyvässä muokkaustilassa voi myös lisätä purkuja (jos olet poistanut purun muualta) ja kohteita (osoitteen lisääminen). Muokkaustilasta pääset pois painamalla hampurilaisvalikkoa ja valitsemalla joko “Tallenna” tai “Lopeta muokkaus tallentamatta” (jolloin mahdollisia muutoksia ei tallenneta): 14. Jakelun pääsee suorittamaan, kun listanäkymästä painaa “Aloita”-nappia. Tällöin ajonäkymässä näkyvät lastauksille ja puruille napit:


 15. Kohteet kuitataan kohde kerrallaan lastatuiksi tai puretuiksi. Lastauksen ja purun voi myös perua. Huom: puretuksi kuittaaminen on erityisen tärkeää, koska siitä keikka/tilaus saa toimitettu-aikaleiman. Oikean yläkulman hampurilaisvalikosta voi halutessaan piilottaa valmiit eli lastatut/puretut keikat. Ne saa takaisin näkyviin samasta valikosta, mutta valitsemalla nyt “Näytä kaikki”: 16. Jakelujen listanäkymässä olevaa “Valmis”-nappia painetaan vasta kun kaikki keikat on lastattu ja purettu, koska muuten kyseisille keikoille ei tule oikeita lastaus- ja purkuaikoja. Toimitusaikaleima tulee puruista, valmiiksi kuittaaminen ei sitä tee. Listasivulle pääset aina vasemman yläkulman ”<<”-napista.