Fluid: Jakelu (versioon 120 asti)

 1. Kirjaudu sisään, Fluid muistaa tunnuksesi seuraavilla kerroilla, lisäksi voit valita myös salasanan muistamisen.

 2. Kirjautumisessa on useita vaiheita, Fluid mm. luo yhteyden toimistolle ja hakee dataa. Tässä vaiheessa tulee tieto päivityksestä jos sellainen on tullut, Fluid pyytää lataamaan ja asentamaan sen, sekä kirjautumaan uudestaan sisään.

 3. Valitse auto, jos sinun on mahdollista ajaa useampaa.

 4. Valitse etusivulta Jakelu.

 5. Listanäkymässä näkyvät kesken tai ajamatta olevat jakelut.

 6. Sinun ei tarvitse aloittaa jakelua voidaksesi tarkastella sitä, eli painamalla vaaleaa aluetta pääset tarkastelemaan jakelua. Tällöin lastauksia ja purkuja varten olevat napit eivät ole näkyvissä.

 7. Muokkaa-napista pääsee lisäämään kohteita ja purkuja, sekä tekemään rivitasolle muokkauksia: poistamaan ja siirtämään tuoterivejä sekä lisäämään varaumia (kommentteja) ja tuotteita. Poistamisen suhteen on tärkeää muistaa, että jos tilauksen / rivin poistaa lastauspäästä, poistuu koko tilaus, mutta purkupäästä poistaminen poistaa vain purun !! Vain lastauksesta poistaminen siis myös palauttaa keikan Liikennöitsijäportaaliin liikennöitsijän uudelleenjaettavaksi, eli jos jotain lähetystä ei voi toimittaa, tulee siihen kirjata varauma/huomautus tai lisätä tuote, josta käy ilmi ylimääräinen työ (kysy ohjeet liikennöitsijältäsi) ja tallennuksen jälkeen tulee kyseinen keikka poistaa lastauspäästä (“Poista jakelusta” -nappi). Muista toiminnoista on tarkemmat ohjeet alempana. Silmästä saa rivitiedot piiloon ja esiin.


 8. Tuotteen lisäämistä varten paina ensin ”Muokkaa”-nappia ja liu´uta sitten sen rivin kohdalta oikealta vasemmalle, mille haluat tuotteen lisätä. Paina sitten ”Lisää tuote” -valintaa ja sitten ”Lisää tuote” -nappia. Etsi tuote, anna määrä (voit muokata myöhemminkin) ja paina lopuksi ”Tallenna”-nappia. 9. Varauma lisätään samalla idealla, mutta yksinkertaisen tekstikenttä-ikkunan kautta. Varaumat näkyvät jakelussa, lastauksen ja purun yhteydessä.


 10. Jos haluat muokata kohteiden järjestystä, paina ensin ”Muokkaa”-nappia ja sitten ”Järjestelytila”-nappia. Raahaa sitten haluamasi kohde mihin kohtaan sen haluat. Paina lopuksi ylhäältä oikeanpuoleista ”Valmis”-nappia jos haluat vielä muokata jakelua muilta osin, tai vasemmanpuoleista, jos haluat poistua kokonaan muokkaustilasta.


 11. Muokkaustilassa voit myös siirtää rivejä. Siirrä-toiminto avaa valinnan kohteista, joihin rivin voi siirtää.


 12. Jakeluun voi myös lisätä kohteita. Tämä tapahtuu muokkaustilassa painamalla “Lisää kohde” -nappia. Kohteen lisäämisen jälkeen sille voi lisätä purkuja.


 13. Jakelun pääsee suorittamaan, kun listanäkymästä painaa “Aloita”-nappia. Tällöin ajonäkymässä näkyvät lastauksille ja puruille napit. Silmästä voi piilottaa rivitiedot. Keltaisessa otsikossa on jakelun päivämäärä. Esimerkissä ”Terminaali” on lastauspaikka ja muut ovat purkupaikkoja. Sinisellä pohjalla olevista numeroista pystyy soittamaan, jos käytät laitetta, jolla voi soittaa.

 14. Kohteet kuitataan kerralla lastatuiksi tai puretuiksi. Huom: puretuksi kuittaaminen on erityisen tärkeää, koska siitä keikka/tilaus saa toimitettu-aikaleiman.

 15. Jakelujen listanäkymässä olevaa “Valmis”-nappia painetaan vasta kun kaikki keikat on lastattu ja purettu, koska muuten kyseisille keikoille ei tule oikeita lastaus- ja purkuaikoja. Toimitusaikaleima tulee puruista, valmiiksi kuittaaminen ei sitä tee. Listasivulle pääset aina vasemman yläkulman ”<<”-napista.