Tilitysjakso

Tilitysjakso on toiminnallisuus, jonka avulla on mahdollista syöttää järjestelmään esimääriteltyjä jaksovälejä tilitysajoja varten. Tilitysjaksoja hallinnoidaan Tilitysjaksot-välilehdellä Laskutus-osiossa.
Jotta Tilitysjaksot-välilehti tulee näkyviin, tulee se käydä valitsemassa näkyviin halutulle käyttöoikeusryhmälle (Asetukset-osio, Käyttöoikeusryhmät-välilehti), ohje: Käyttöoikeusryhmät.

image

Tilitysjaksot- välilehdelle aukeaa tilitysjaksojen listanäkymä.

Uusi tilitysjakso - painikkeesta avautuu näkymä, johon täydennetään uuden tilitysjakson tiedot.

image

Uutta tilitysjaksoa luodessa pakolliset kentät ovat “Alkaen päivämäärä” ja “Saakka päivämäärä”. Nimi, eräpäivä ja kirjanpitopäivä ovat valinnaisia tietoja.

Uutta esitilitysajoa käynnistäessä tilitysjakso valitaan “Tilitysjakso” -pudotusvalikosta:

Kun tilitysjakso on valittu, esitilityksen käynnistysparametreihin tulee tilitysjaksolla määritetyt “Alkaen päivämäärä” ja “Saakka päivämäärä”. Jos tilitysjaksolle on määritelty “Eräpäivä” ja “Kirjanpitopäivä”, myös ne tulevat käynnistysparametreihin.

Vaikka esitilityksen käynnistysparametreihin on valittu tilitysjakso, voi käynnistysparametrien arvoja muuttaa. Muutokset eivät tallennu nimetylle tilitysjaksolle, vaan vaikuttavat vain käynnistettävään esitilitysajoon.

Tilitysjakson nimi tulee näkyviin tilitysraportille.

Huomioitavaa:
Kun hyväksytty tilitys hyvitetään, hyvitystilitykselle tulee hyvitettävän tilityksen tilitysjakso.

Tilitysjaksoa käytetään vain hakemaan ennalta määritetyt tilitysajon käynnistysparametrit. Niille tilitysjaksossa asetettua nimeä käytetään vain tilitysraportilla.