Tilauksen tarkastus ja hyväksyntä

Tilauksen tarkastus / hyväksyminen

  • Valitse vasemman reunan navigaatiosta Tilausten hallinta ja avaa toimitettu tilaus.
  • Täydennä ja tarkasta tilauksen tiedot ja muuta tarvittaessa.
  • Hyväksy tilaus Hyväksy-napista.

Huom: tilaukset pitää aina hyväksyä, jotta ne siirtyvät laskutukseen.

Hyväksynnän ehdot:

  • Tilausrivillä oltava yksikköhinta joka != 0, eli muu kuin nolla.
    • PAITSI silloin, kun ‘Sovittu hinta’ -valittuna. Tällöin hyväksyntä aktivoituu, vaikka annetut rivitiedot olisivat puutteelliset.
  • Tilaukselle on määritelty auto.
  • Tilaus on toimitettu. Tilaus voidaan laittaa toimitetuksi vain silloin, kun sille on määritelty auto.

Lisäksi kiviainestoimituksessa ovat voimassa myös nämä ehdot:

  • Jokaisella materiaalituotteella on ‘Sovittu hinta’ -valittuna TAI [rahtihinta + lastaus + yksikköhinta, toimitettu] > 0
  • Jokaisella palvelutuotteella on ‘Sovittu hinta’ -valittuna TAI [yksikköhinta, toimitettu] > 0

Huom:

Tilaukset voi hyväksyä myös tilausten listanäkymän hyväksyntätilassa, mutta tällöin järjestelmä tarkistaa vain, että tilaus on toimitettu, sillä on auto, tuotteet ovat valideja ja ettei tilauksen kokonaissumma ole 0. Eli mahdolliset nollarivit pääsevät läpi. Jos tilauksen kokonaissumma on nolla, ei kyseinen tilaus nouse hyväksyntätilaan ollenkaan.

Järjestelmään ei kannata jättää tilauksia roikkumaan Toimitettu-tilaan, joku saattaa myöhemmin ihmetellä, että miksi sellaisia on, nehän ovat jääneet laskuttamatta.

Nämä voisi olla hyvä vähintäänkin laittaa (yksittäin tai massana, massamuokkaustilassa) Tarkastettu-tilaan.

Toinen vaihtoehto voisi olla laittaa Sovittu hinta -täppä päälle (jolloin nousevat laskulle, mutta toki nollahintaisina, joskus asiakkaat haluavat nämä nähdä) tai laittaa kyseiset tilaukset (yksittäin tai massana, massamuokkaustilassa) Ei laskuteta, ei tilitetä -tilaan, jos niitä ei ole tarkoitus laskuttaa tai tilittää.

Hyvä toimintamalli on että kun vaikkapa viikon tilaukset ovat kaikki Toimitettu-tilassa ja mahdolliset korjaukset tehtyinä, niin mennään Hyväksyntätilaan, asetetaan toimituspäiväväli ja suodatetaan näkyviin vain halutut tilaukset. Sitten voi tarvittaessa nostaa maksimirivimäärää ja painaa Hae-nappia. Sitten painetaan Valitse kaikki -nappia ja lopuksi Hyväksy valitut -nappia.