Tilauksen alennukset

Tilauslomakkeen tuoterivien alennus

Tilauslomakkeen tuoteriveille on mahdollista liittää yksilöllinen alennusprosentti. Tuoteriviltä löytyy sininen ”ALE”-painike. Sitä painamalla aukeaa uusi ikkuna, jossa voi määrittää alennusprosentin kyseiselle riville.

image

Syötä haluamasi prosentti alennus-kenttään ja paina tallenna. Tällöin ”ALE”-painike muuttuu keltapohjaiseksi ja näyttää rivin alennusprosentin. Jokaiselle riville voi määrittää oman alennusprosenttinsa tämän painikkeen kautta. Alennushinta päivittyy tilaukselle tallennuksen yhteydessä. Kun tallennuksen jälkeen viet hiiren keltaisen alennusprosenttipainikkeen päälle, näet sen rivin alennuksen euroissa. Alennusprosentin voi poistaa klikkaamalla tuoterivin alennusprosentti-painiketta. Siitä aukeaa ikkuna, josta tyhjennetään tai muutetaan nollaksi alennusprosentti-kenttä ja tallennetaan. Tällöin keltainen alennusprosentti palautuu siniseksi ”ALE”-painikkeeksi. Myös alennushinnan poistaminen päivittyy tilaukselle tallennuksen yhteydessä.

HUOM. Jos tilauksella on käytössä rivikohtaisia alennuksia, polttoainelisän tilitettävän summan laskenta ei huomioi niitä. Jos laskutettava ja tilitettävä polttoainelisän summa eroavat toisistaan, PA-lisän rivillä on “Tilitettävä summa” -kenttä, johon kirjataan haluttu summa, jolloin tätä käytetään tilitykseen alkuperäisistä hinnoista automaattisesti lasketun sijaan.