Punnitusavaimet

Punnitusavaimen käyttö

Punnitusavainta voidaan käyttää varastoilla, joissa on vaaka, joka on liitetty LogiPlaniin. Punnitusavain on ajoneuvoon liitetty avain, jonka avulla voidaan liittää tietyn ajoneuvon punnitustulos tiettyyn tilaukseen, jolloin punnitustulos ohjautuu oikeaan tilaukseen myös toimistoaikojen ulkopuolella. Punnitusten historiatiedot löytyvät seurannan ”Punnitustapahtumat”-välilehdeltä.

Punnitusavaimen luominen

Punnitusavaimet luodaan ajoneuvokohtaisesti perusrekisterin ”Ajoneuvot”-välilehdellä. Klikkaa hakunäkymästä auki ajoneuvo, jolle haluat tehdä uuden punnitusavaimen. Ajoneuvon oman sivun alareunasta löytyy laatikko ”Punnitusavaimet”. Laatikon voi pienentää – merkistä ja avata + merkistä. Aloita uuden punnitusavaimen lisääminen ”Lisää punnitusavain” painikkeesta.

Täytä kenttien tiedot ja tallenna punnitusavain yläreunan ”Tallenna”-painikkeesta. Yhdelle ajoneuvolle voi lisätä useamman punnitusavaimen. Ajoneuvon ylimääräiset punnitusavaimet voi poistaa roskakori-ikonista.

Punnitusavaimen liittäminen tilaukseen

Aloita avaamalla tilausten hallinnan ”Tilaukset”-välilehti. Valitse hakunäkymästä tilaus, jolle haluat liittää punnitusavaimen. Punnitusavaimia on mahdollista lisätä punnittavien materiaalien tilauksille. Tilauksen alareunassa on laatikko ”Tilaukselle sidotut autot/punnitusavaimet”. Hae punnitusavainta kirjoittamalla kenttään ajoneuvon rekisterinumero tai punnitusavaimen kuvaus tai osa niistä. Valitse pudotusvalikosta oikea punnitusavain ja tallenna sivun yläreunan ”Tallenna”-painikkeella.

Punnitusavain voi olla vain yhdessä tilauksessa kerrallaan. Jos punnitusavain on jo liitetty johonkin toiseen tilaukseen, aukeaa uusi ikkuna, jossa varoitetaan tästä. Painamalla ”Yes”, tallentuu valittu punnitusavain muokattavalle tilaukselle, sekä poistuu siltä tilaukselta, jolle se on aiemmin tallennettu. ”No”-painikkeesta palataan takaisin tilauksen muokkaukseen.

Punnitusavaimen voi poistaa tilaukselta roskakori-ikonista. Poisto tallentuu sivun yläreunan ”Tallenna”-painikkeesta.

Jos kuskilla on autoon liitetty punnitusavain, jota ei ole yhdistetty tilaukseen ja punnitusavainta käytetään, luodaan järjestelmään uusi tyhjä tilaus. Tähän tilaukseen tulee vaa’alta punnitustulos ja tieto materiaalista, mutta muut kentät ovat tyhjiä. Muut tilauksen tiedot on mahdollista lisätä jälkikäteen.

Käytettäessä punnitusavainta, jota ei ole lisätty LogiPlaniin, punnituksen tiedot ovat löydettävissä seurannan ”Punnitustapahtumat”-välilehdeltä. Tällöin auton rekisterinumeron ja tilausnumeron kentät ovat tyhjiä.

Punnitushistoria

Punnitushistoria tallentuu seurannan “Punnitustapahtumat”-välilehdelle.