Omat luokitukset

Täällä voit luoda omia luokittelutekijöitä, eli esimerkiksi tilaustyyppejä.

Luokan tyyppi-kentässä on tällä hetkellä valintoina “Ajoneuvo” ja “Tilaus”. Valitsemalla “Ajoneuvo” voit luoda ajoneuvotyyppejä ajoneuvojen alasvetovalikkoon. “Ajoneuvoluokka” on ylätaso, johon uusi luokittelutekijä kuuluu ja “Järjestelmässä näytettävä nimi” on luokittelutekijälle antamasi nimi. Valitsemalla “Tilaus” pitää valita luokan lisäksi tilauksen tyyppi (vaihtoehtoina toimitus ja nouto) ja antaa niin ikään luokittelutekijälle nimi.

Omat luokitukset-välilehdellä luodaan omia luokittelutekijöitä, eli esimerkiksi tilaustyyppejä tai ajoneuvoluokitteluja. Välilehteen avautuu listanäkymä luoduista luokitteluista. Järjestelmässä näytettävä nimi-kentässä näytetään luokittelulle annettu nimi, Luokan tyyppi-kentässä valintoina on joko “Tilaus” tai “Ajoneuvo”. Tyyppi-kentässä määritellään luokan tyypin alityyppi, esimerkiksi tarkennetaan ajoneuvoluokka.

Keltaisesta Uusi luokittelutekijä-painikkeesta pääset luomaan uusia luokituksia. Valitsemalla luokan tyypiksi “Ajoneuvo” voit luoda ajoneuvotyyppejä ajoneuvojen alasvetovalikkoon. Valitse haluamasi ajoneuvoluokka, nimeä luokitus ja paina tallenna yläreunan painikkeesta.

Kun valitset luokan tyypiksi “Tilaus”, pyytää järjestelmä täydentämään pakollisina tietoina Tilauksen luokka ja Tilauksen tyyppi-kentät. Tilauksen luokka-kenttään valitaan pudotusvalikon vaihtoehdoista haluttu tilausluokka; Kiviaines, Maansiirto, Jäte, Kuljetus, Asfaltti, Kappaletavara, Yleistyyppi - materiaali- ja palvelutuotteet tilitettäviä, Ulkopuolinen järjestelmä, Verkkokauppa, Jakelu, Jakelu - tuntityö.

Tilauksen tyyppi-kenttään valitaan jokin tyypeistä; Toimitus, Nouto, Varastosiirto, Jakelu, Verkkokauppa.

Lisää vielä Järjestelmässä näytettävä nimi-kenttään haluamasi nimi luokitukselle.